Thrash számok:
thrashandmosh.blogspot


 

Itt az első Thrash In Black lemezkritika ---Itt meg a második

2012.05.27 Beyond a Cinema Rock Cafe-ban. Június 29-én.

A Zúzda rockkert buli úgy tünik nem az utolsó Beyond buli volt. Szerencsére már a Zúzdában kibontakozni látszott egy új koncert lehetősége. Ezúttal egy szintén vadi új helyre látogatunk el, amelynek a neve Cinema Rock Cafe. Ez kisebb hely, de lehet, hogy éppen ezért még hangulatosabb lesz. Ez már teljesen Budapest belvárosában található a Haris köz 3. szám alatt. Gyertek el Június 29-én és ismét egy olyan buliban lesz részetek, mint amilyen a Zúzdában volt. Itt egy kis ízelítő a legutóbbi Beyond koncertről:

A hely ezt írja magáról:
A Cinema Rock Cafe Budapest a Párisi Udvar bejáratánál, a Haris köz 3. szám (majdnem a Váci utca sarka) alatt található. A 170 nm-es exkluzív rockklubban max. 120 fő szórakozására nyílik lehetőség estéről estére. A helyszín igényes belső kialakítással és komoly technikai paraméterekkel rendelkezik. A vendégek a földszintről nyíló lépcsőkön keresztül juthatnak a klub felső és alsó szintjeire. Az emeleti részen kapott helyet egy mozi terem, ahol a rockzenéhez kapcsolódó filmek, koncertvideók, klipek vagy akár sportműsorok kerülhetnek vetítésére. A Klub sikere leginkább a rendszeres programkínálatban rejlik, mely olyan minőségi (koncertek, karaoke, vetítések, közönségtalálkozók, stb.) szórakozási lehetőséget nyújt közönségének, mely párját keresi Budapest szívében. A különleges "törpeklub" adottságaihoz és kialakításához igazodva elsősorban meghittebb, igényes vendégkör kiszolgálásra, tematikus és underground estek vagy napközbeni programok lebonyolítására, maximum 120 fő befogadására alkalmas két szinten. Áraink a klub minőségéhez és elhelyezkedéshez képest rettentően olcsó!2012.04.05 Végre koncert a Zúzda Rock Kertben!!!

Sikerült összehoznunk Laci halála után az első bulinkat.
Idő: 2012. Május 18
Iratkozz fel a bulira nálunk, és 500Ft-ért bejutsz. Amúgy 690Ft. Küldj egy e-mailt a neveddel és azok nevével, akik veled jönnének. A kapuban így fel lesztek írva és be lesztek engedve. Az 500Ft-ot (vagy ha csak 200ft-od, van akkor annyit) meg bent nekünk adjátok, vagy (ha elittátok a pénzt) később levélben elkülditek, ha tényleg ott voltatok. Ha nem, akkor sincs baj, nem ölünk meg. Azért csak hozz pénzt, hogy vehess még Thrash In Black albumot is.--

A helyszín:
Zúzda Rock Kert
Kezdés: 20:00 (Mi 22 óra után valamikor kezdünk játszani)
1119 Budapest, Fehérvári út 87.
zuzdarockkert.hu
facebook-ZuzdaRockkert
Nem biztos, hogy lesz több koncertünk ebben az évben. Ha eljössz, akkor a Thrash In Black is csak 700 Ft-ba kerül. Együtt összesen 1200Ft. Ez az ár csak ezen a bulin ilyen olcsó!!!
2012.03.24 Régiségek 3. - Para

Még néhány fotó, amit egy régi Beyond szerető srác küldött. Köszi Csaba! Ismét tök jó érzés. Van még egy külföldi cikk is, amit Zolinak köszönjük:2012.02.28 Egyben a két Beyond klip
Új feltöltések:2012.02.17 Itt a Beyond harmadik profi klipje

A Rendermedia jóvoltából elkészült a Beyond harmadik szuperklipje. A készítők, azaz Dusa Tibi és Csirmaz Ági, a szakma legkíválóbb szakemberei és ezt bizonyították ebben a klipben is. Sajnos a zenekar nem lehetett teljesen egész Laci a dobos halála miatt, de így is tökéletesre sikeredett eme alkotás. (Nézd meg fölül)
Ez a szám (Fire In The Mosh Pit) a Beyond 2011-es "Thrash in Black" 10 számos albumán hallható, amin még további 35 szám is helyet kapott mp3 multimédiás tartalomként. Ősi metálos módszerrel lehet még belőle rendelni 1300ft (posta költséggel együtt). A titokzatos ősi metálos módszer leírása a www.beyond.hu -n részletezve.

A következő, negyedik klip sem sokat várat magára. A zene sokkal lassabb lesz és Kb 2-3-hét múlva az is elkészül. Laci emlékére íródott és az egész klip erre épül majd.2012.01.29 Két új klip -Para

Ma két új klippel gazdagodott a Beyond. Igaz még nincs kész formában, de mindkettő felvételén túl vagyunk. Az egyik szám egy kicsit szomorú, mivel ex-dobosunk, Zavarkó Laci emlékét idézi. Szomorú, mert Ő már nem ülhetett a főszerepet játszó dobszerkó mögött. Ebben a számban mi hárman, megmaradt Beyondosok, csak statiszta szerepet játszottunk. A főszereplő egyértelműen Laci dobfelszerelése volt. Nekünk már csak ez maradt. Ez a szám már halála után készült és ez az egyetlen lassabb számunk a Thrash In Black lemezünkön, címe: I Lose It All. A másik szám a Fire In The Mosh Pit már vér thrash büntetés. Ez a teljes lemezünk stílusát idézi. Egyetlen célunk volt a számmal: lezúzni a fejed molekula szintig. Ezt senki nem élheti túl, ebben biztos lehetsz.
Dusa Tibi és Csirmaz Ági mindent megtett, amit csak lehet. Vér profik a videóklip készítésben. Bízunk a mostani két klip profizmusában is. Nagyon várjuk a végeredményt, mi is a Beyonddal. Remélhetőleg Február közepén megoszthatjuk veled is a végeredményt. Majd értesítünk. Addig is bárki megszerezheti a lemezt ősi metálos módszerrel (lásd: www.beyond.hu)2012.01.20 Krampüs

A Krampüs írta: "Helló grinderek! Február elején érkezik a Krampüs nevű halálosztagunk első albuma 'Mental Holocaust' címmel, aminek a borítóját máris megcsodálhatjátok. Az albumot a magyar Terranis Productions és az amerikai Sevared Records gondozza. Készüljetek, mert alaposan szétrúgunk vele pár segget!"
Itt a videónk2011.12.10 Osztálytalálkozó -Para

Bár nem Beyondos téma, de azért beírom: a 25 éves Bottyános (Vak Bottyán János ipari szakközépiskola) osztálytalálkozónk akkora jó volt, hogy le a kalappal. Majdnem az egész osztály ott volt és mindenkivel nagyon jó volt találkozni. Olyan volt ez nekem, mint egy időutazás. Mintha az érettségi utáni 25 év egy szempillantás lett volna csupán. Hú de jó érzés volt. Ha volt osztálytársam voltál és véletlenül a honlapra tévedsz, akkor ezúton is köszi neked! Jó volt osztálytársadnak lenni!!! Para.2011.12.09 Válaszok a fórumbeírásokra - Para

Laciról: köszönjük a sok részvétnyilvánítást. Nagy csapás ez nekünk is és mindenkinek, aki ismerte Lacit, akár szerette, akár utálta. Most mindenkiben csak a jó maradt meg, ebben biztos vagyok. A legjobb haverunk volt, amióta eszünket tudjuk.

Akiknek tetszik a Thrash In Black CD: nagyon jó, hogy ilyen jó visszajelzéseket kaptunk. Én úgy érzem, hogy az 1986-ban készült demónkat egyedül ez a lemez múlja felül. Ennyi idő kellett, hogy tökéletesen visszataláljunk a gyökereinkhez. Laci is nagy szerepet játszott ebben. A Bonded By Blood koncert után ő mondta ki nyíltan, hogy mi ezekhez a thrasherekhez képest lagzis zenét nyomunk. Innentől határoztuk el, hogy milyen is lesz az új lemez stílusa. Még több sebesség, még kevesebb (azaz nulla) kompromisszummal.

A felvételről: a lemez nagyon jól szól, tényleg. A saját garázsunkban vettük fel és én kevertem, mastereltem. Büszke is vagyok rá, nagyon. Így volt a legolcsóbb. Nekünk sosem volt pénzünk nagyobb stúdiómunkákra.

Tömik a fejed album 1994: akkoriban sok ember lemondott a Beyondról. Amúgy is alig volt már thrasher magyarországon. Mi akkoriban szerettük ezt a másik fajta zenét (Rap metal). Most is szeretem a Clawfinger első albumát. Szóval lehet fikázni minket, de nem hat meg. Az a lemez is értékes, csak rossz időben voltunk rossz helyen. Nekünk nagy élmény volt a stúdiózás is és maga az album is. Sajnos még véletlenül sem úgy szól, ahogy kéne, de nem sokat tudtunk ellene tenni. Az utópia stúdió akkoriban még nem is hallott metál zenét. Mi voltunk az első metálzenekara.

Talpraállás: még nem álltunk talpra Laci halála után. Dobos nélkül nagyon nehéz. Sajnos nincs a környékünkön thrash dobos, aki komolyan tudna a Beyondban zenélni (vagy csak nem talált még ránk/ vagy mi rá). Pedig jó volna találni valakit.

Koncertek: kicsit kilógok a Beyondból koncertezés terén. Én szeretnék fellépni úgy is, hogy a dob egy CD-ről szól, de a többi Beyond tag erről hallani sem akar (max 1-2 koncert erejéig). Mivel ezen a téren hajthatatlanok, így addig nem lesz koncertünk (vagy maximum kettő), amíg nem lesz dobosunk. Sajnos nem sok az esély dobost találni, de bizakodunk.

Honlap: örülök, hogy sok embernek tetszik. Próbálom úgy csinálni, hogy ne csak rólunk szóljon. Ez a honlap olyan Beyond múzeum és thrash központ is egyben. Gondolok itt a Rock TV menünkre, ahol 90%-ban thrash videókat tudsz megnézni.

Régi CD-k: nálam megvan minden régi demó CD formában. 500Ft+postaköltségért ezeket is tudom küldeni tok és borító nélkül CDR-re másolva. Írj E-mailt és lebonyolítjuk. Mellékesen nekem akkor is (1986-ban) sokkal jobban tetszett volna, ha úgy szólnak a számok, ahogy most szólnak. Érdekes, hogy többen is a régi "vacak" hangzást favorizálják, pedig a Slayernek sem volt rosszul hangzó anyaga, és mégis tetszett mindenkinek. Furcsa.

Csucsu: Tényleg nem sok szó esik Csucsuról a Beyond honlapon. Ugyanígy Béres-Deák Balázs is kimaradt, aki szintén basszusgitározott nálunk, de Márta Robi is nyűtte a basszust régen velünk. Majd kitalálom, hogy milyen módon, de írok róluk is nemsokára. Ezúton elnézést kérek tőlük is, mulasztásomért.

Black Magic Night CD: még van vagy 3db a BMN-ból, amit a koncertekre tartogattunk Laci halála előtt. Ha valakinek kell, akkor azt még el tudjuk küldeni, a CDrendel-menüben leírt módon és áron. Az sajnos drágább, mint az új lemez, mert a költségei is drágábbak voltak (magánúton készült CDR lemezre, borítóval, nyomtatott CD-vel). Ha az elfogy, akkor meg borító+egyebek nélkül tudjuk küldeni olcsón.

Videó: 2012 márciusában várható 2 klip az új lemezről.

Myspace: felújítottuk az oldalt. Ott több, teljes hosszban meghallgatható szám található.
Mypace oldalunk

***************************************************
Fórum: néhány nekem küldött magánlevél részletét én tettem be a fórumba, mivel úgy gondoltam, hogy másokkal is meg lehet osztani. Örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagytok a Beyondról.2011.11.25 Rock Fan interjú a Kontakt rádióban - Para

Itt egy telefonos interjút hallgathatsz meg. Hajnal Kriszta kérdezett és Én (Para) válaszoltam. Sajnos csak mikrofonnal lett felvéve a netes adás, ezért a minősége nem a legjobb, de azért a lényeg benne van.
Katt ide, ha meg akarod hallgatni


2011.11.07 Megjelent a Thrash In Black - Para


Csak eljött az ideje. Laci már nem érhette meg, de a lemezben lelke tovább él mindörökké.

A lemez címe (Zavarkó Laci emlékére): Thrash In Black
A megjelenés dátuma: 2011.11.07
Kiadó: Nail Records
Ára: 900Ft
(kérésre, plusz 400Ft-ért még az előző lemezünket, a Thrash albumot is mellékeljük amíg a készletünk tart)

Ez a Beyond leggyorsabb albuma. Laci halála után még rákerült egy plusz dal, ezzel is emlékezve régi jó barátunkra, Babu testvérére, Bence apukájára és dobosunkra. A dal címe: I Lose It All.

Laci és a Beyond közös életútjára emlékezve a lemezre került majdnem az összes előző albumunk zenei tartalma is mp3-ban. Alul kissé részletesebben meg lehet nézni az új album teljes tartalmát. Ez 45 szám egy lemezen. Rendeljétek meg! Részletek a "CDrendel"menü alatt.

CD rész:

01 - Foreign Heart
02 - Thrash Metal Reborn
03 - The Hotbed Of Hate
04 – Fire In The Mosh Pit
05 - I Lose It All
06 – Controlled By The Greats
07 - Ghost Of Fear
08 - Phantom Of Dreams
09 - Destined To Die
10 - Laci's Last Theme

PC-n lejátszható rész:

01- Képek Laci emlékére
02-Black Magic Night 2011 Album - (10 szám)
03-Thrash From The Beyond 2010 Album - (8 szám)
04-Holt lelkek 2009 Hungarian Demoalbum - (6 szám)
05-Tomik a fejed 1994 Hungarian Album - (9 szám)
06-Live concerts 89-90 - (2 szám)
2011.08.26 Zavarkó Laci is ezt akarná - Para

A Beyondot nagyon megrendítette Laci halála. 1982-óta zenéltünk együtt, így ez nem is csoda. Furcsa az élet nélküle. Szerettük ezt a mindíg morgó, mindent nyiltan kimondó természetét. Nagy az űr utána.

Nagy az űr, de úgy tünik, hogy a thrash szeretetét nem tudja megtörni. Mi így, akik ittmaradtunk hárman nélküle, megbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, hogy keresünk egy dobost Laci helyére. Laci nem tudott élni a Beyond nélkül, és biztosak vagyunk benne, hogy semmiképpen nem szeretné azt, hogy most abbahagyjuk. Nélküle is tovább akarjuk vinni a Beyondot és jó lenne, ha a koncerteken nem csak felvételről menne a dob.

Szóval, ha van olyan Gyöngyöshöz közel élő thrasher, akinek nincs zenekara, de van thrash dobtehetsége, az csak szóljon. Írjon e-mailt a parathrash-kukac-gmail.com -ra és meglátjuk mi lesz.

Szóljon most egy lágyabb szám Laci emlékére a Thrash From The Beyond albumról: She_Was_Not_17_Yet.mp3

És most pedig az éppen kiadás alatt álló új lemezünkről egy szám, ami Laci kedvenc száma volt: Destined_To_Die.mp3

És végül Laci utolsó témája, amit halála után készítettünk: Laci_s_Last_Theme.mp3

Laci, sose felejtünk!2011.07.22 Hát tényleg elment! - írta: Jászai Csaba

Ha akarnék mondjuk egy hivatalos sajtóközleményt írni (de nem akarok) arról, ahogy ma eltemettük a Lacit, akkor az nagyjából így szólna: Ma délután, 15:00-kor, a visontai Köztemetőben kísérték végső útjára a Beyond zenekar dobosát, Zavarkó Lászlót. A negyvennégy éves zenész július 10-én, egy tragikus motorbaleset következtében vesztette életét, a heves megyei Mátrafüred külterületén. (Mintha egy halálos kimenetelű motorbaleset másmilyen is lehetne, mint tragikus.)

Amikor ilyet olvas az ember, akkor nem is gondol bele, hogy egy ilyen röpke újságcikk tulajdonképpen mennyire személytelen, rideg (sok esetben példányszám-növelő), ahogy abba se nagyon gondolunk bele, hogy hány, meg hány ilyen hírrel találkoztunk ezidáig naponta. Átfutottunk a hír felett, majd lapozva már egy újabb, izgalmas témát feszegető cikket olvastunk, elfelejtve a korábbi néhány másodpercben szerzett ismereteket.

Amikor ma délután a temetésen megjelentem, azért, hogy valóban végső búcsút vegyek egy kortársamtól, életem egy bizonyos szakaszát én vele temettem, mert (még mindig hihetetlen leírni), de rossz lesz úgy beszélni Laciról, mint a múlt egy szeletéről, mint olyan valakiről, aki meghalt. Pedig meghalt és ez tény és így, hogy ma eltemettük, már fel is fogom lassan, hogy valóban meghalt.

Amikor e cikk mondanivalója körvonalazódott bennem, először azt gondoltam: -furcsa, hogy engem, aki a halált, a halál közelségét oly sokszor és az elképzelhető legváltozatosabb formákban, módokban megtapasztaltam már, ennyire megérint a dolog. Aztán rájöttem, hogy ebben mégsincs semmi különös. Mert most nem egy vadidegenről gondolkodom, nem egy távoli személy halálát szemlélem a híradóban, vagy nem egy idióta öngyilkost helyszínelek, hanem egy barátomat temetem. Még jó, hogy megérint. Az igazi baj az lenne, ha nem érintene meg.

Közben azért (megpróbálva elfogadni a tényt) sulykolom magamba a gondolatot, hogy Laci tényleg meghalt, és valóban elment innen. Egy temetés nem a legjobb apropó arra, hogy régen látott barátokat, haverokat, ismerősöket lásson újra az ember. Most (nyilvánvalóan) mégis ez történt, és az arcokat látva felidézhettem a tíz-húsz évvel ezelőtti emlékeket. Ha nem is pontosan, de az érzést, ahogy akkor éltem, éltünk ezekkel az arcokkal -s köztünk Lacival- azt mindenképpen. Hát ettől olyan furcsa és hihetetlen ez az egész.

Az arcok nem sokat változtak csak épp ma nem mosolygott senki. Pedig én így emlékszem rájuk. Amikor Lacit, -motoros szokás szerint- a sír mellett álló, beindított motorkerékpárok üveghangig húzott gázzal, talán az egész községet megrengető, lélekbemarkoló dübörgése mellett végső nyugalomra helyezték, akkor ezek az ismerős arcok -velem együtt- megrendülten álltak a nyitott sír felett. A motorok mindent elsöprő hangorkánja és a sír előtt, Laci elmaradhatatlan, krémszínű baseball-sapkáját szorongató fiának látványa bizony az én szemembe is könnyeket csalt. Ez már nekem is sok volt, pedig láttam már ezt-azt, de -ismét, immáron sokadszor- meg kellett állapítanom, hogy a halál (ahogy az élet maga), nagyon sokszínű és nem lehet egyformán viszonyulni mindenhez.

A temetés után néhány nagyon régen látott emberrel sikerült pár szót váltanom, de mindenkivel csak olyan dolgokról esett szó, amely témák köszönőviszonyban sincsenek egy temetéssel. Tündivel a Balatonon száz éve készült (akkor már) színes fotókról, Mariannal a közte és Laci között száz éve változatlanul fennállt barátságukról, Babu állapotáról.

Az autóban hazafelé menet persze tovább beszélgettünk, és ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy egy ilyen eset újra és újra rávilágít a szeretet és a barátságok fontosságára. Felértékelődött bennem mindaz, amit a szeretteim, a feleségem, a fiaim, a barátaim iránt éreztem és érzek. Az ember társaslény, egyszerűen kellünk egymásnak és ezért fáj olyan nagyon a visszafordíthatatlan! Éppen ezért, amikor elbúcsúztam a többiektől, akkor a lehető legkomolyabban gondoltam a mondatot: -vigyázzatok magatokra a hazafelé vezető úton.

És hát szia Laci! Most már tényleg értem, hogy miért érintett meg ennyire a halálod! Mert nem egy idegen vagy, akiről a híradóban hallok, vagy akiről olvasok egy nyúlfarknyi cikket akárhol. Éppen ezért az emlékedre írt korábbi írásomnak biztosítottam egy állandó oldalt a lapon belül, mert nehezen viselném, ha csak egy -az interneten egyre távolodó- cikk lenne, lennél az archívumban. És bár nem vagyok motoros, mégis így köszönök el: -Legyen széles az utad! Remélem -mindenkinek- segíthettem


Eredeti üzenet2011.07.18 Laci temetése 2011.07.22-én pénteken 15:00-kor lesz a visontai temetőben.
Babu üzenete: "Nagyon köszönjük mindenkinek aki a szívében őrzi Lacit !!!!!!!!!!"

2011.07.11 Thrash metál tragédia - Para


Mennyit röhögtünk ezen a címfeliraton! "Thrash metal tragédia" Babu, Laci, Csucsu és Én, annak idején a 80-as 90-es években, amikor téli csúszós utakon mentünk egyik koncertről a másikra. Röhögtünk, hogy majd jól kicsúszunk és az újságokban ilyen címfeliratokkal közlik a Beyond halálhírét. Röhögtünk, és még a napokban is a próbákon (igaz már Rolival) elővettük ezt a megjegyzést irónikusan, kifigurázva, a bulvársajtó megkapó címfeliratait. Ez a címfelirat most befeketedett és a röhögést egy gyötrő, mélységesen fájdalmas valóságérzet váltotta fel szívemben.

Ti emberek, amikor ma este otthon ültetek és hallottátok a hírekben, hogy az elmúlt hétvégén 7 halottat követelt a közlekedési őrület, abból az egyik szám, a gyerekkorom óta legjobb barátom életének végéről szólt. Laci, a Beyond dobosa 2011 Július 10-én életét vesztette egy motorbalesetben. Egy szembejövő autó a Mátrában kisodródott a másik oldal sávjába, ahol telibe találta Lacit, aki olyan súlyosan megsérült, hogy nem lehetett megmenteni.

Nincsenek szavak, nincsen semmi olyan, ami most ki tudná fejezni azt, amit érzek. Én, Laci, Babu és Roli hittünk abban, amit csináltunk. A végletekig hajtottuk a thrash metal szeretetét. Soha nem érdekelt, hogy kinek tetszik és kinek nem az, amit csinálunk. Egyszerűen csak hittünk a zenénkben. Öröm volt minden héten egyszer lemenni a garázsba, a próbahelyre, kitombolni magunkat. Télen mínusz fokok, most nyáron meg plusz 45 fok. Nekünk nem számított. Ha meleg volt, még gyorsabban nyomtuk a számokat és fittyet hánytunk arra, hogy a zenei irányzat még véletlenül sem hasonlít a mi zenénkre. Mi homlokegyenest a divattal ellentétben haladtunk és meggyőződéssel állítottuk, hogy az új lemezünk tuti siker lesz.

Ebben hittünk mindannyian, mi és Laci is. Most hirtelen megtorpanok és a halálhír hallatán hitetlenül nézem a világot. Ez tényleg megtörtént? Az nem lehet, hogy többé nem hallom elmebeteg őrült dobtempóját! Az nem lehet, hogy végeszakadt az a pálya, amit ezidáig csináltunk!

A dob most is ott áll a garázsban, a vize még most is ott várja a dobszék mellett, hogy belekortyoljon. A cinek, a tamok, a lábgép, és minden tárgy, ami hozzá fűz, most is léteznek, továbbra is velünk és bennünk élnek. Mi lesz ezután?.. Holnap még lemegyünk a próbahelyre, mintha próbálni mennénk, mivel megbeszéltük. De nem fogjuk többé Lacit szidni, hogy "már megint késtél, te Köcsög". Laci mostantól igazoltan marad távol...

Laci! Ma hajnalban 5 órakor meghallottam az üzenetedet. Azt a villámot, amitől az egész Gyöngyös felébredt, nem volt nehéz meghallani. Tudom, hogy Te küldted. Te, aki most röhögsz rajtunk fentről a kínunkon, ne röhögj! A lemezünk, amit együtt csináltunk nem fog kárbaveszni. Ez a Te lemezed lesz! Ugyan lemaradsz életed legjobb lemezkiadásáról, de ne hidd, hogy valaha is képesek leszünk téged elfelejteni. Viszünk tovább magunkban, a Beyondban! Ez a te lemezed és mindig is a tiéd lesz.

Apukádnak, Anyukádnak, Fiadnak és neked Babu, a legőszintébb részvétem, neked meg Laci, ahogy szoktam mondani: "cső, te rohadék!"


Para

Jasszer! Nagyon szép, amit írtál:
Jasszer blogjaA Black Magic Night (2011) megjelent!!! Hallgass bele:
Vision--- Steps of Death.mp3
A CD elfogyott. További lehetőség itt.
2011.06.17 Régiségek 2. - Para

Ehun néhány fotó, amit egy Beyondos srác küldött. Ezek pólók az 1980-as 90-es évekből. Az egyiket mi rajzoltuk, a többit meg ő maga. Még alá is írtuk a farmer cuccot. Ezek még a mai napig megvannak neki!!! Tök jó érzés:2011.06.15 Kill City, 272 records, Megkaptuk a mintapéldányt - Para


Megkaptuk a Kill City vol. 31 mintapéldányát. A képen látható a cucc. Végre világhírűek vagyunk :).
272 Records2011.06.14 A Black Magic Nigth CD elfogyott. Köszi, hogy ilyen sokat rendeltetek. - Para

2011.06.05 Két klipünk most angolul is megtekinthető - Para

Mindig is tudtam, miután, a Hammer által 2009-ben kiadott lemezünk angol nyelvű verzióját az interneten letölthetővé tettük, valami történni fog a hozzá készült két videoklippel is. Kicsit mindíg bántott, hogy csak magyarul készült el a videoklip ehez a két szuper számhoz (Lélekhullás, Nem bűnhődsz semmiért). . Amikor a Rendermédiás Dusa Tibi által készített két magyar nyelvű videoklipünk Angolra történő átalakításához fogtam, úgy éreztem lehetetlenre vállalkozom. Adott volt a videoanyag magyar alapzenével és magyar szájmozgással. Adott volt az angol nyelvű zenei verzió is. Nem volt adott viszont az angol zenére felvett videoanyag. A meglévő magyar képanyagból kellett gazdálkodnom.

Elsőként csak lecseréltem és szinkronba hoztam az angol verziót a magyar klippel. Mondhatom siralmas volt az eredmény. Mintha egy elmebeteg tátogott volna egy zenére, aminek a szövegét nem ismeri. A gitár a dob persze úgy is jó volt, de az énekrészek...

Először csak megpróbáltam torzítani a képet azoknál az énekrészeknél, ahol a kép nem illett az angol szöveghez. Hát, mondhatom az énekrészek 90%-a egy torz nézhetetlen valami lett. Elég elszomorító volt. Mivel én nem nagyon ismerek lehetetlent, hát megpróbáltam máshogy megoldani a dolgot. Kinyertem az énekrészek képanyagát és visszaraktam a felvételbe, de teljesen más sorrendben, úgy, hogy a szájmozgás hasonlítson az angol énektémához. Magam sem hittem volna, hogy ez ilyen jól sikerülhet. Végre mostantól az egész világon is nézhetővé vált a felvétel, ott is, ahol a magyar nyelvet nem favorizálják.

Szóval itt van két régi-új videoklip a Beyondtól ezúttal angol nyelven. Nemsokára egy új lemez kiadásáról is szót ejtek majd, de az legyen egy másik téma.
Clip: Soulfall
Clip: There's No Suffer...


Click on the pictures to see the videos2011.05.10 Kill City, 272 records, LA, California - Para


Egy új USA válogatáslemezre (Kill City vol. 31) rákerült a Vision című számunk. Kaptunk egy e-mailt, hogy engedjük-e, hogy rákerüljünk az albumra, (mert állítólag megtetszett a Vision számunk a kiadónak), és persze igent mondtunk. Legalább elmondhatjuk, hogy az USA-ban is kiadtak minket:) Kikerült az MP3 oldalra a zenekarlista.
272 Records2011.05.10 Gyöngyös, a diktatúra korában - Para

Vannak tök jó dolgok itt körülöttünk, de a lelkem szomorú. Gyöngyösön fura dolgok történnek. Kezdődött azzal, hogy városunk egyik legősibb általános iskoláját (az 5-ös iskolát) a szocialista párt ledózerolta nemrégiben és valami kimondhatatlan nevű élelmiszeráruházat építtetett fel helyette. Valami lídül vagy mi a neve (direkt nem írom le a nevét). Köszönjük, a gyermekeink nevében. Aztán jött a kisfiam, aki gyöngyösön csak olyan iskolába mehetett, ahol cigányuralom van. Miután nem bírtuk nézni, hogy minden este sírva jött és sírva ment, kisebb cselekkel átvittük egy szomszédos faluban lévő iskolába, Gyöngyössolymosra, ahol végre nem zaklatják a cigányok. Azóta nem eszik meg az uzsonnáját és nem verik meg. Igazáből csak annyi történt, hogy normálisan tud azóta létezni, ahogyan amúgy is lennie kéne. A tanárnéni szegény nem tudott mást mondani, a gyöngyösi iskolában, csak azt, hogy beszéljük meg gondjainkat a cigány szülőkkel. Valaki látott már olyan cigány szülőt, akivel meg lehetett valamit beszélni???? Kizárt. A beszélgetés vége egy halotti bizonyítvány lett volna, amiért senkit nem fognak elítélni, csak azt, aki elhunyt, "miért provokálta szegény elnyomott népséget ez a gaz cigánygyűlölő" címszóval. (Ezt a történetet már leírtam régebben, és most is itt van a honlapon valahol). Ma végre ismét tanúja lehettem egy újabb párt rombolásának, diktatúrájának. Most meg Gyöngyös második (vagy első?) legnagyobb iskoláját adták el a Fidesz zászlaja alatt az egyháznak. Nem kérdeztek meg senkit, nem lehetett sehová menni panaszra. A másik fiam (nagyfiam), aki megtestesült thrasher, ráadásul pont oda jár. Hála a pártok pusztító hadjáratának, elképzelhető, hogy fiamnak ezután kötelezően "dícsértessékkel" kell majd köszönnie és hittan órára kell járnia. Milyen világ az ilyen? Ki tudja. Lehet, hogy csak azért, mert fekete pólóban jár, kisemmizik majd? A sátán hírnökeként kirúgják? Jó kis ország ez. Nem csoda, hogy thrash-t játszunk. Régen amikor katonák voltunk az "átkosban", az egész Beyondot egy szobába vezényelték az elhárítós tisztek elé, hogy "valljuk csak be nyíltan, hogy mi rendszerellenes dalokat és sátáni énekeket játszunk koncertjeinken, ezzel a szocialista társadalom szégyenei vagyunk". Most meg mi fog történni, ha kitudódik, hogy van egy olyan számunk, hogy "Szent te is adakozz"? Megint elvisznek minket? A nagyfiamat meg kisemmizik? Jó kis világ ez. Sajnos tűrnünk kell. A hatalom nem kegyelmez. Soha...2011.04.02 Rolinak és Katinak kislánya született!!! - Para
Juhééé!
2011.02.10 Régiségek - Para

Óriásplakát az 1989-ben létező metálbandákról (mi is rajta vagyunk):Thrash fesztivál plakát:Thrash fesztivál szórólap:Thrash fesztivál szórólap 2. és jegy:Thrash fesztivál és 666 fesztivál stage pass:Ezek voltak azok a régi szép idők hehehe! Ugye ma már elképzelhetetlen, hogy ilyen jegyeket és szórólapokat gyártson valaki. Akkoriban ez természetes volt és a plakátokat is simán ki lehetett plakátolni a közterületekre büntetés nélkül. Ma csak megasztárok plakátolhatnak managementel a hátuk mögött iszonyatos pénzeket fizetve. Ezt hozza az a szép jó unió.
2010.12.06 Thrash Metal Reborn - - Para
Azt mondjátok a Metallica kemény zene? Hogy a Slayer a Thrash királya? Hogy a Violatornál nincs gyorsabb zenekar? Akkor ezt lessétek. A Beyond nem fog viccelni új lemezével. A képetekbe mászik és ezzel a rövid albummal, olyan zenét tol az arcotokba, hogy megemlegetitek. Decemberben elkészül a végleges felvétel, amiből most egy kis ízelítőt hallhattok olyan minőségben, amilyet még a Beyond sem gondolt volna.

Nem tudjuk ki fogja kiadni, milyen formában, de tegyétek félre a zsebpénzeteket és rendeljétek meg előre a cuccot kb 1200 Ft-ért. Úgy gondolod több nem jöhet? Ez még nem minden. Ez a keverés teljességgel a Beyondos Para munkája, azaz a Beyond nem vett igénybe semmiféle stúdiót. A felvétel a Beyond garázsban történt teljes mértékben süketszobák és eszméletlen keverőpultok nélkül. Mivel a Black Magic night is ugyanilyen módszerrel lett felvéve, de a keverés sajnos meg sem közelíti ezt az újat, nem csoda, hogy újra lesz a keverve a Black Magic is. A most szabadon letölthető anyag így sajnos átalakul demóvá és az új keverésű Black magic lesz az új lemez. El kell mondani, hogy a demó Black Magic énekét újraveszi a zenekar, mivel az anyag akkoriban a régi 1986-os énekhez hasonlóan lett felénekelve és mit tagadjuk, kissé túl nyugodtra sikeredett. Az új ének viszont sokkal brutálabb őrültebb lesz, a mai Beyondnak megfelelő verzióban. Szóval nem egy, hanem két lemezt kaptok az arcotokba 2011-ben. Mindkettőt megvehetitek majd és mindkettőből lesz előzetes minta a honlapon, hogy ne vegyetek zsákbamacskát. Szóval, ha unjátok a Megasztárokat és a Zsé faktort, akkor nektek ez fog kelleni.
2010.12.05
Remorse Metál Karácsony Ózdon - Rockvilág

A Remorse zenekar szokásos évzáró bulija 2010. december 25-én 20 órától, Ózdon, a Civil Ház Pinceklubjában (volt Narancs) kerül megrendezésre. (kapunyitás: 19 óra) Természetesen, az ilyenkor szokásos Thrasher bulira kötelező a megjelenés kis hazánk Thrash képviselői közül is, a házigazda Remorse-on kívül a Beyond zenekar is képviselteti magát, akik a hazai metál zenekarok ébredésének idején is már tolták a muzsikát és azóta is jelen vannak a Metalzenei élet színpadán.

A fellépők között szerepel még a Decadence, - aki nem tudná, itt is Ráczkevi Imivel a frontemberi szerepben (párhuzamosan a Remorse-zal) - kicsit doomos, goth-os beütésű Thrashes zenéjükkel. A szereplőgárdát erősíti a Bódi Rock Band, akik feldogozásokkal és saját szerzeményeikkel fogják elkápráztatni a közönséget. A Royal Dogs egy fiatal csapat, akik Rock/Metal muzsikájukkal, fiatalos lendületükkel és mondanivalójukkal emelik az est fényét. Végül, de nem utolsó sorban a Magnetica Hungarian Metallica Tribute zenekar is képviselteti magát e rendezvényen, mint a Metallica egyik magyarországi helytartója, ahol a főszerep a Metal zenéé. És! Hogy a Metálkarácsonynak a karácsonyi mivoltával is foglalkozzunk egy kicsit, a fellépő zenekarok jótékony célú felajánlást tettek, miszerint a rendezvény bevételét az Iszapkárosultak javára ajánlják föl.

Hát kérem szépen, ez is egy olyan gesztus, ami megint csak megmutatja az összetartást, még ha sokan ezt nem is látják, vagy nem akarják látni! Azt hiszem itt meglesz minden, hogy egy jó bulival zárják a srácok az évet! A jó zene, a jó hangulat és a segítségnyújtás egy olyan egyveleget ad, amiért érdemes ellátogatni Ózdra a szeretet ünnepén!

Rockvilág cikk
2010.07.14
Tudni akarsz valamit az új lemezről? Itt egy rövid interjú:
Vaskarc interjú

2010.07.01
A 2010-es harmadik új lemezünk felvételei megkezdődtek

A www.beyond.hu -n még most is teljes egészében letölthető Black Magic Night ősi thrash album 2010-es elkészítése csak bemelegítés volt a Beyond részéről egy szintén 2010-es új albumhoz. Bemelegítés annak érdekében történt, hogy újra feltöltődjünk teljesen az első demónk thrash lázadásával. Eddig csak egy érzés volt, hogy még a 2010-es évben új számokkal is elő fogunk rukkolni, nem csak újrafelvett dolgokkal, de mára mindez bizonyossá vált. Ezt azért tudom biztosan, mivel az új felvételek Június 27-én elkezdődtek. Már a 9 szám gitáralapja fel is van véve azóta és néhány szám teljes szövege megíródott, tehát nincs megállás. 2010 Októberében már bizonyosan kész lesz az új felvételekből álló anyagunk. A címe a terveink szerint "Thrash Metal Reborn" lesz és remélhetőleg 8-9 számot fog tartalmazni. Írj,a parathrash(kukac)gmail(pont)com címre, ha előre szeretnéd megrendelni az anyagot. Ez a legbrutálabb thrash lesz a részünkről, ezt garantálom.
2010.04.19
Befejeződött a két új lemezünk felvétele

A Thrash albumunk angol nyelvű verziójának és a Black Magic Night lemezünknek felvételei befejeződtek. Nincs más hátra, mint kikonvertálni a dob, basszus, ének és gitársávokat tartalmazó verziót egyszerű sztereó Wav hangsávra. Ezt a kikevert, de halk verziót fogjuk elküldeni a Denevérstúdióba, ahol Töfi ad rá vagy tízszeres hangerőt (ezt hívjuk masteringnek). Ha ez megvan, már csak a hallgatás van hátra, meg a headbengelés, meg a végtelen thrash érzés. Az egészet két csomagban tudjátok majd letölteni a honlapunkról. Utána már csak egy dolgotok lesz: mindenkinek elhíresztelni, hogy ez a ku*va Beyond milyen fasza banda, és minden sínre kerül.
2010.02.05
Vaskarc interjú - Kánya Ferenc 2010.01.30

http://www.vaskarc.hu/news.php

A már elkészült és a még készülőben lévő munkákról szóló hír kapcsán néhány rövid kérdésben fagattam Parát.

Miért írtok újra angol szövegeket, határon túli terveitek vannak a Beyonddal?

A zenekar fele gyerekes, családos ember. Eléggé leköt minket a család és ez jó is így. Mindezek tudatában a határon túli tervek eléggé távolinak tűnnek. Nem hiszem, hogy mi képesek lennénk mondjuk egy német turnéra. Elszakadni a családtól elég nehéz. Nem is beszélve arról, hogy Laci és Babu a boltját nem nagyon tudja napokra bezárni. Szóval nagy terveink nincsenek. Mi megelégednénk egy-két jó szóval a fórumunkon, ami a zenénkről szólna és arról, hogy amit játszunk, megdobogtatta pár ember szívét. Persze ez jól esne magyarországról is, nem csak más országokból, de az angol nyelv megsokszorozza ennek lehetőségét.

Semmi baj a két remake anyaggal, de vadiúj dalokat tartalmazó korongot mikor kapunk újra?

Ezek a remake ötletek mostanában jöttek. Érdekes, hogy mielőtt ezek az ötletek megszülettek volna, már gondoltunk egy új lemez elkészítésére. Már próbáltunk is új számokat. Konkrétan hat számunk összegyűlt egy új anyaghoz. Ezeket mindenképpen meg fogjuk csinálni a két remake után. Hogy közben koncertezünk-e vagy sem, azon múlik, hogy mikor kezdjük el azt a munkát. Ha koncertezni kezdenénk, akkor csak jövőre lesz megcsinálva az új számokat tartalmazó album. Ha folytatjuk a felvételkészítést, akkor év végére. Hazánkban elég mostoha a koncertlehetőség. Annyira mélyen vagyunk ezen a szinten, hogy szinte lehetetlen bármilyen koncert szervezése. Ha nem vagy tévésztár, akkor az emberek nem mennek be rád. Ez van és ezt tudjuk mi is. Ezért nincs kizárva, hogy nem koncertezünk sehol. A fesztiválokrók ki vagyunk tiltva, "No thrash allowed" tábla mindenhol, és így még ezévben a harmadik (a klippel együtt a negyedik) projektünket is elvégezzük, azaz lesz egy új számokat tartalmazó lemezünk is. Ez persze nem biztos.

Szerinted hazánkban miért nem létezik olyasféle, igazi "thrash összefogás", ami a második generációs brit meg amcsi thrash csapatokra jellemző?

Talán az első dolog, hogy nincs igazából ilyen újsulis banda. Bár nemrég hallottam a szegedi Morbid Carnage-t, ami nagyon nagy hatással volt rám, és az Archaic meg már régóta kedvencem, de ennél több bandáról nem nagyon tudok akik teljesen tiszta thrash-t játszanának. Van még kedvencem, a Thrash Inside, az Aquincum, a Septicmen vagy a Zsarnok, de közönség az sajnos nincs. Még mi magunk is eddig a thrash egy lágyabb formáját játszottuk a tavalyi albumunkon (a remake már tiszta thrash lesz!). Szóval kevés thrash banda van és sajnos kevés közönség is. Jó lenne egy thrash összefogás, de kinek, ha üres színpad előtt játszunk??? Jó lenne, ha itt is lenne thrash közönség.

Újra mocorognak olyan, a Beyonddal egy korszakot megvalósító bandák, mint például a The Bedlam. Szerinted várható Magyarországon egy thrash reneszánsz?

Határozottan nem. A Bedlam azért igen távol áll a thrash metaltól. A közönség hiánya fojtogatja a kis zenekarokat. Mivel nekünk sosem volt közönségünk, mi kitartunk továbbra is. A Bedlam, úgy látom persze valamiért mindig élen áll a hírcsatornákon és valahogy azonnal teltházzal játszottak, meg azonnal turnéztak, meg minden, így nincs kizárva, hogy ők feltörnek, de mi 2006-os felbukkanásunk óta csak erőlködünk, hogy valaki felfigyeljen ránk közönség szinten, de ez valahogy nem jön össze. Mi persze nem változtatunk már stílusunkon és maradunk azok, akik voltunk 1982-ben, amikor hárman a Beyondból összehoztuk a jelenleg is létező formáció háromnegyedét.
2010.01.28
Új videoklip és két angolnyelvű szám szám

Két nap telt el az ötlet kigondolása óta és máris fent van két "Thrash" lemezes szám angolnyelvű mintája. Azért haladunk nem? Szóval ilyesmi lesz a 8 számos angol nyelvű thrash lemez. Itt még nem forrott ki az ének hangszín keverése, de azért már érzékelhető, hogy milyen lesz majd. A másik lemezünk anyagát továbbra is vesszük, tehát két projekt fut párhuzamosan plusz egy harmadik lezárult:
1. 8 számos "Thrash" lemez angol verzió,
2. 10 számos lemezünk, az első demónk anyagából
3. Új, második videoklipünk elkészítése (Kész van) Köszönet a Rendermedia-nak és Dusa Tibinek és persze Áginak is!
2010.01.26
Angol verzió

Mostantól a világban bárki értheti miről is van szó ezen a honlapon, mivel elkészült az angol verzió is. Az egész abból jött, hogy mivel a következő CD-nk angol nyelvű lesz, nehogy már ne legyen a honlapon is angol nyelvű változat. Megsúgom (még a Beyondnak sem szóltam:) ) mától nem csak az új lemezünket vesszük fel, hanem a Thrash albumot is feléneklem angolul. Ma kezdem a lélekhullás című számmal, aminek a szövegét tegnap hoztam össze. Mi is lehetne a címe: "Soulfall".
2010.01.14
Néhány szó az új lemez felvételéről

Nagy elhatározásra jutott a Beyond 2009 végén. Nem is annyira a Beyond, inkább az én (Para) belső sugallatom nyomására elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad elkezdek valamit, amihez még a zenekar véleményét sem kérem ki. Egyszerűen belevágok és ha sikerül, akkor valóra válik egy régi álmom, ha nem, akkor legfeljebb majd később úgyis sikerülni fog. A honlap keletkezése után nem sokkal felkerültek rá az ősi felvételeink is 1986-tól kezdve. Ezeket talán soha meg sem hallgattam volna, ha nincs a honlap. A kazettásmagnóm ugyanis eléggé bekrepált az idők folyamán és igazából már nem hittem, hogy valaha egyáltalán beteszem a kazettákat ebbe a darálóba. Az első demónk pedig már nem is létezett. Szerencsére egy fórumos kérés eljutott a szolnoki Szabó Zolihoz, akinek szerencsére még ott porosodott ez a demó a polcán, amit el is küldött nekünk. Így sikerült az akkor még nyögvenyelősen működő kazettásmagnóm segítségével kidigitalizálni anélkül, hogy a szalagot begyűrte volna a cucc. Akkor került ki a honlapra a felvétel a többi régi anyaggal együtt és onnantól kezdett bennem forrani a vágy, hogy ezt az anyagot nem kéne így hagyni kiadatlanul rossz minőségben elsűlyesztve. A thrash lemezünk hagyományait követve, kihasználva, hogy munkahelyemen a decemberi hónapban igen sok szabadságot lehetett kivenni, el is kezdtem a gitárok felvételét. A Beyondnak is elmondtam ekkor a tervem és szerencsére mindenki benne volt a dologban. Az egész december így a gitárok felvételével telt és még most is tart.

Az ősi erő tehát feléledni látszik és megállíthatatlanul a végkifejlet felé tart. Ez a lemez már mentes lesz minden 1986 óta ért hatástól. Mentes lesz a Metallica, a Testament, a Megadeth, a Clawfinger és egyéb thrash metáltól a dallamos thrash irányába eltávolító erőktől. Ez a lemez lesz az igazi Beyond, úgy ahogy azt mi elkezdtük és úgy, ahogy akkoriban adtuk volna ki a lemezünket, ha akkor lett volna egy ember, aki fantáziát lát bennünk és lemezkiadásra sarkall minket pénzügyileg támogatva, azaz finanszíroz egy stúdiófelvételt. Akkoriban nem volt ilyen ember és persze most sincs. Van viszont most digitális technika, laptop és keverő. Mindez ráadásul a Beyond tulajdonában van, így lehetőségünk van mindenféle extra költség nélkül azt felvenni, amit csak akarunk. Ezt márpedig akarjuk és fel is vesszük. Hozzáteszem, ezt a cuccot (keverő, felvevőprogram, mikrofonok, vezetékek stb.) is meg kellett venni, ami szintén nem volt olcsó, de sosem bánjuk meg, az biztos. Réges régen erre nem volt lehetőség, mivel ilyen technika még nem is létezett. Persze pénzünk sem volt...

A felvétel jelenleg tehát folyamatban van és már készen van az ének, a két ritmusgitár és már néhyány szólófelvétel is. Hátra van a maradék szóló, a basszus és dobfelvétel. Ha ezek megvannak, a lemezanyagunk késznek mondható. Ez még eltarthat február végéig is, vagy akár tovább is persze. Mi mindent beleadunk és elkészítjük az anyagot ez biztos. Kérdés még, hogy ha meg van a felvétel, akkor fizikailag lemezként is ki lesz-e adva, vagy más módszert alkalmazunk, de hogy meg lesz, az biztos. Az is kérdés, hogy a végső keverést mi csináljuk, vagy kiadjuk a munkát profi stúdiónak. Mindez csak pénz kérdése már. Mindkettő sok-sok pénzkiadással jár befelé meg tudjuk, hogy nem folyik semmi. Ilyen ez a mostani zenekarosdi. Költséges hobbi. Remélem viszont, hogy ezzel a költséges hobbival sok embernek okozunk kellemes perceket majd ezután is, úgy mint a Thrash lemezzel. Legalábbis a fórum visszajelzések szerint sok embernek tetszik az előző albumunk, mivel csak jókat hallunk róla. Ez éltet minket és ez ad erőt. Várjátok hát a lemezt, mert jön. Megállíthatatlanul...


2009.12.20
Késik a klip

Technikai okokból az új klipünk késik. Sajnos a dobfelvételünket szalaghiba miatt nem tudjuk úgy használni, ahogy szerettük volna, így jelentősen hosszabbodik a videó elkészítésének ideje. Azért reméljük sikerül a hibát orvosolni valamikor.
2009.12.10
Új lemez készül

Beindult az új lemezünk felvétele. 10 számot fog tartalmazni és a legrégebbi dalaink lesznek majd rajta még úgy, ahogy régen játszottuk őket: angolul. Akkoriban nem sikerült jó minőségű felvételt készítenünk és örök vágyunk teljesül a lemez kiadásával. Ez a lemez nem újrakiadás, mivel eddig sosem jelent meg. Ha kiadót is találunk, akkor ez lesz a harmadik kiadott lemezünk. Ha nem, akkor tudja a rák, hogy minek nevezzük majd ezt a sáros gyöngyszemet. Egy biztos. Thrasherek készüljetek. Nem alszunk soha és felélesztjük a thrash hamvadó porait.
2009.11.28
Felvettük az új klipanyagot

Felvettük a második klipünket. Így utólag is szeretnénk megköszönni az önzetlen segítséget a gyöngyösi Tiszti klubnak (Hiszti klub), ezen belül is Virágnak, hogy a helyiséget mindenféle ellenszolgáltatás nélkül rendelkezésünkre bocsájtották. Nagyon szerencsés zenekar vagyunk, hogy körülöttünk nem a pénzéhes zenei prodzsekt diktátorok, hanem zeneszerető, érző emberek élnek. Elmondható ez a Rendermédiáról is, akikben jóbarátokat fedeztünk fel. Nagy értékek ezek. Köszönjük! A felvétel várhatólag karácsonykor már kész lesz, így karácsonyi ajándékként bárki a karácsonyfa alá teheti:) Megsúgom: nem slágerszám lesz ez sem:)
2009.11.23
Ismét készül egy új klip

Új klipfelvételt készítünk 2009.11.28-án. Az első klipünk nagyon jó minősége miatt természetesen a Render mediát választottuk ismét. Az időpont már biztosra vehető. Az is valószínű, hogy nem a leglágyabb balladánkat fogjuk elkészíteni:) Jeeee!
2009.11.20
Bazze :)

Már a Total metalos koncertünkön is beszéltem GABO barátunkkal és már ott is mondta, hogy ír egy cikket a buliról. Hát néztem is minden nap kétszer a rockerek.hu-t, de sosem láttam kirakva. Tegnap este kicsit jobban visszalépkedtem a cikkek között, hát nem ott volt? No, gondoltam, ezt is jól eltüntették hehehe. De már csak ilyen az underground mélyén élő zenekarok hányattatott sorsa :). No, ha már megtaláltam, megosztom azokkal, akik erre járnak. Olvasgassatok thrasherek:
GABO írása (mégsem lett nagyon közönség lebaszós :))
Beyond,Septicmen,Thrash Inside koncertképek a buliról
A Metalschoolos bulink meg végülis nem lesz megtartva. A Nov. 28-át mégiscsak másnak adta a szervező Imi, hiába volt megbeszélve, hogy a miénk, utána meg a Dec. 5 lett volna jó, de mivel gyerekes apuka vagyok én is és Roli is (Laci is, de ő külön él), így az esti Mikulásról nem akarunk lemaradni, hát az is vissza lett mondva. Szóval jelenleg nincs több bulink. Kezdhetünk demót készíteni.
Kiteszem már a másik Total metalos videót is:
Emberi ördög-Total metal klub 2009.11.14

Fórum kivágás: 2009.11.18
Detti írta
Ezt nem fogjátok elhinni! A pénteki koncert közepén elkezdett fájni a fejem,ami teljesen megszokott jelenség headbang közben,de,hát ez vele jár,majd másnapra elmúlik,hiszen így történt ez az elmúlt jó pár évben mindig. Na most nem így történt.A fejfájás másnapra hányingerrel,annak következményével,lá tászavarral,étvágyt alansággal és koncentrációzavarra l párosult.Először ráfogtam a nikotinra,mert,hogy egy jó ideje nem dohányzok és a bulin megkívántam a cigit az alkohol mellé,így elszívtam egy pár szálat. Hétfőn viszont kezdett furcsa lenni,hogy még mindig nem vagyok jól,de nem igazán foglalkoztam vele.Kedden haza küldtek iskolámból,hogy menjek el orvoshoz.Viszont csak szerdán, azaz ma rendelt,így még egy nap szenvedés elé néztem,mert a tünetek nem nagyon múltak. Tehát ma elmentem, és a doktornő kijelentette,hogy agyrázkódásom van valószínűleg a fejrázástól és nem értette,hogy hogy lehet ilyet csinálni,aztán jól kiröhögött az asszisztenssel együtt.Na persze én is vigyorogtam magamon rendesen.Holnapra kaptam beutalót kivizsgálásra,amibe n le van írva a tünetek oka...hát valószínűleg még egy orvosnak szerzek holnap egy vidám napot. Ehhez hasonló még soha eddig nem történt velem!Ezek után asszem kijelenthetem,hogy Ti vagytok a legjobbak! És megérte! \m//oo\\m/
2009.11.19
Fényképek és videók a Total metal klubból (2009.11.14) - Para

A főoldalra és a videókhoz kikerült egy videó, amit Szapy barátunk (rockerek.hu) készített egy fényképezővel. Szerencsére pont a Preparation to hell-t vette fel, amire már eddig is régóta vágytam. Ez nekem azért kedves, mert ez már 1985-ös szerzeményünk és mindig is szerettem volna megismertetni a Beyond kedvelők táborával, ráadásul úgy, hogy valahogy a szövege is ismertté válljon. Készítettem is hozzá végre egy feliratozást is, így aki szeretné az angol szöveget figyelni, az most megteheti. Figyelem! Az ősi thrash követelményeknek megfelelően igen pörgős nyelv szükségeltetik a kimondásához, de éppen ezért érdekes ez a szám. A másik szám is kikerül majd a napokban, de az csak a videó menüben lesz elérhető. Szapy mester készített egy csomó képet is, amit szintén kiraktam. Hogy-hogynem, ez a képek menüben található.
A videóklipünket a Rendermédia készítette teljesen ingyen:

BEYOND KLIP A HAMMERBAN:
BEYOND INTERJÚ AZ ÚJ HAMMERBAN:

2009.11.09
A kisfiam iskolája - Para

A kisfiam Máté, nagyon okos gyerek. Már 3 éves korában ismerte az összes számot, az összes országot, azok zászlóit, a fővárosokat, a naprendszert és mindent, ami éppen akkor érdekelte őt. Ez még az óvodai tudása volt. Most mielőtt elsős lett, végigjártuk az összes gyöngyösi iskolát, hogy mindenképpen jó helye legyen majd. Meg is találtuk a jónak tűnő iskolát és elkezdődött a tanítás. Hát sajnos azonnal rászállt egy Raul nevű gyermek, aki nap-mint nap belekötött, ütött rajta egyet kettőt és ezen a szándékán az sem változtatott, hogy a tanárnőknek tudtára adtuk, hogy mi történik. A fiam továbbra is a Raul melletti öltözőszekrényt volt kénytelen használni és továbbra sem szűntek meg a verések. Mondanom sem kell, a Raul (már a nevéből is kitalálható) származását. Sajnos miatta a fiamnak kellett elhagynia ezt a gyöngyösi iskolát, mert a helyzete kilátástalanná vált. Most Gyöngyössolymosra jár egy cigány miatt, akinek sem a tanár sem mi nem voltunk képesek megtanítani a jó modort. A gyermekeink veszélyben vannak. Az iskolák Gyöngyösön tele vannak cigánnyal. Ha ezek elterjednek a falvakba is, akkor mi tisztességes magyarok hova tudunk menekülni? Sajnos most csak menekülni tudunk. Félelemben élünk és még a cigányok is a mi pénzünkből élnek teljesen legálisan. Szörnyű ez a helyzet és még beszélnünk sem szabad róla, mert akkor rasszisták vagyunk. Kijelentem: nem vagyunk rasszisták, csak félünk a cigányoktól gyerekkorunk óta. Félünk, egyre jobban. A gyerekeink pedig továbbra sincsenek biztonságban.

Amikor írtam az Emberi ördög szövegét, még nem is sejtettem, mennyire igazat írtam:
"KICSI GYERMEK A HOMOKOZÓBAN
APRÓ HANGYÁT ELTIPOR.
NEM LÁTJA A TETTEI SÚLYÁT,
MENTSÉGE A KOR.

FELNŐTT ÉS AZ ÉGBE TÖRT,
EGYSZERCSAK RÁJÖTT, A HATALOM ÖL.
HULLOTAK A HANGYA LELKEK
HULLOTTAK A FŐK."

2009.11.07
Gyöngyös Zenepince - Para

Olyan érzésem van, hogy valami beindult a thrash vonalon. A gyöngyösi zenepincés bulink felűlmúlt minden eddigi buliélményünket. Eleinte kissé aggódtam a nézőszámot illetően, hiszen a thrash nem a legkeresettebb műfajok egyike, mégis kb. 100 ember eljött a bulira és olyat mozogtak, hogy le a kalappal. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak ránk jöttetek el, hiszen a Thrash Inside és a Fekete Mamba társaságában zenéltünk, de nagyon jó érzés, hogy ilyen sokan voltatok. Tök jó, hogy végigtomboltátok a koncertet, minden nagyon jó. Most semmi negatív élményt nem tudok felsorakoztatni, talán csak annyit, hogy nekem majdnem kiesett a fogam a mikrofon miatt, amit egy őrült pogózó a pofámnak lökött, vagy, hogy egy másik őrült pogózó teljes testével ráesett Babu pedálsorára hátramenetben nekifutásból, ami által minden effektet átkapcsolt egy nyomásra. A fogam szerencsére nem esett ki, a pedálsort meg Babu gyorsan visszakapcsolgatta, így csak néhány másodpercig lehetett élvezni a kemény thrash helyett a country hangzású thrash muzsikát. Szóval ez a negatívum nem is negatívum, hiszen mindezt a felfokozott hangulat okozta. A buli után sokszor hangzott el tőlünk, hogy ilyen jó bulit utoljára a 80-as években nyomtunk és ezt így is érezzük. Köszönet a szervezőnek a plakátokért, ami igen ritka manapság, köszönet a közönségnek, akik eljöttek és végre jól érezték magukat és köszönet a thrash műfajnak, hogy létezik és ezzel mi is létezni tudunk. Köszönet a Thrash Inside-nak és a Fekete Mambának is, hogy velük játszhattunk Gyöngyösön. Mindkettő zenekar nagyon jól tolta. Ilyen bulikat ezret még!!! A Thrash Inside meg remélem haza tudott érni, mert a mikrobuszuk generátora beadta az unalmasat. A zenepincétől kb 200 méterre a motorjuk teljesen leállt, mivel az akkumulátor lemerült. Babu hozott töltőt, így a nézőtér végén egy padon megpróbáltuk föltölteni. Bízom benne, hogy sikerült hazáig kibírnia. Ez a thrash élet. Izgalmak, bonyodalmak sora. Ezért jó mindez, persze csak akkor, ha nem fagyunk meg az út szélén, mint ahogy én és Babu a régmúltban, de ez egy másik történet...
2009.11.04
Plakátok

Gyöngyös már tele van a Beyond-Thrash Inside-Deep Inside plakátokkal. 2006-os visszatérésünk óta csak néhány koncertünk volt, amit ki is plakátolt a szervező. Ez, a farmosi és a jászárokszállási Teke klubos. Minden más koncertünk plakát nélkül volt megtartva. De jó lenne, ha ez változna a jövőben. A mostaniért meg köszönet a szervezőnek.
2009.11.02
Komment

A csillagszületikes ősi videónkhoz kommentezték:"Na vajon miért kellett leadni a szövegeket? Biztos nem nézték meg, hogy van-e benne valami rendszerellenes, áh."---Hát, lehet benne valami. Nem semmi világ volt az.
2009.10.30
Hammer interjú

Végre 15 év után ismét kezembe vehettem egy olyan Metal Hammert, amelyben rólunk, a Beyondról készült interjút közölnek le. Ez most jelent meg, még a nyomda illata is érződik rajta. Tök jó, hogy a gyerekkorunk kedvencével, a Slayerrel lehettünk egy újságban. Ráadásul van még benne Megadeth poszter és Slipknot múltidéző is. Furcsa volt olvasni, hogy a Slipknot-ék is üres nézőterekkel kezdték. No ezt a számot is jól megőrzöm és úgy egy év múlva majd kirakom a honlapra, ahogy a többit is, mint múltunk szép emlékeit.
2009.10.21
Csillag születik

Az 1987-es csillag születik-es felvételünk nézettsége 2 nap alatt 260 körül volt. Hehehe... Nem csoda. El bírom képzelni a sok konzervatív alakot, amint a szuperjó 2009-es RTL klubos Csillag születik-re rákeresve véletlenül rákattintanak a mi thrash-ünkre. No ezek már el is kezdték lepontozni. Csak tudnám mit pontozgatnak ezek olyan zenét, amit soha nem hallottak és csak a vivás kisfiúkat, kislányokat ismerik. Ha én tehetném, akkor őket pontoznám le, de nagyon. Anti-thrasher nyálgépek.
2009.10.20
Új honlaprész

Beraktam a főoldalra egy ősi videós linket. Most aztán megpukkantottam egy csomó régi videóval a honlapot és a jutjúbot. A leggagyibbakat is kiraktam. Veszteni már úgysem veszítünk vele semmit. Még unplugged is van. Az volt a mélység csúcsa hehehe... A gyöngyösieknek biztos tetszeni fog a régi Blue Cats-es koncertfelvétel. Sajnos ez a hely egy felújítás alkalmával beomlott. Még jó, hogy nem ezalatt a koncert alatt.
Kiraktam még a 2006-os, 2007-es teljes hanyi parti feszt., 2007-es sástói koncert videót, egy kis gyöngyösi fő téri felvételt (amit még a Beyond sem látott eddig :) ), meg még egyebeket is. Ha depressziós vagy, nézd meg az 1994-es Tömik a fejed stúdiófelvételének videóját. Ha megteszed, biztos, hogy belepusztulsz, olyan unalmas. Egy ilyen stúdiózást csak maga a zenekar élvezheti. Magunkat nem letagadva kiraktam még Pásztói koncertet is, ahol két clawfinger számot is megnézhet bárki. Újítom még ezt az oldalt, hagy kerüljön ki minden ősi felvétel rólunk.
2009.10.19
Új erősítő

Babu eladta a Laboga erősítőjét és helyette vett egy Laney-t. Most két Laney erőlkdik majd minden Beyond bulin. Érzésem szerint így kicsit tisztábban szól a Beyond. Mindkét gitár most jobban kivehető, de az erő persze maradt a régi.
2009.10.17
Gondolatok a klipfelvételről

2009 Augusztusában kaptunk egy informáló levelet a Rendermédiától, hogy abban az esetben, ha küldünk egy infót a zenekarunkról és olyan szerencsések vagyunk, hogy utána ki is húzzák a nevünket, akkor mi is részesei lehetünk egy "klipjátéknak", ami annyit tesz, hogy a Rendermedia ingyen elkészít nekünk egy klipet. Természetesen bármelyik zenekar jelentkezhet erre a játékra és hát persze mi sem hagyhattuk ki a lehetőséget. Márcsak azért sem, mivel akkor már a Rendermedia honlapján volt a Chrome RT két klipje, amit megnézve igencsak azt a benyomást keltette a minőség, hogy itt nem gagyi vacak klipről lehet szó, sőt...

Szóval elküldtem (Para) az infót a zenekaromról. 2009. Augusztus 16-án jött is egy levél, miszerint mi nyertük meg a lehetőséget. Majdnem azt hittem, hogy ez egy vicc, de mivel annak idején a Hammer levelét is viccnek gondoltam (hogy kiadják a lemezünket) és mégis valóság lett, így már el is hesegettem magamtól ezt a gondolatot és arra az elhatározásra jutottam, hogy az ilyen leveleket igenis komolyan kell venni. Szerencsére tényleg nem volt vicc. A kapcsolat elindult a Rendermedia-val. Kialkudtunk egy nagyjából jónak tűnő időpontot és nekünk csak egy helyszínt kellett megadnunk. Voltak is tök jó helyszíneink, de minden helyszínre a végén nemet mondott a tulajdonos. Hát igen. A zenekarokat nem komázzák a cégvezetők hehehe...

Utolsó lehetőségként marad a saját próbahelyünk, mint lehetséges helyszín. Kissé le voltunk törve, de kitaláltuk, hogy akkor készítsük a klipet egy baráti társasággal, akik majd velünk együt headbengelnek. Ekkorra már nem is tűnt rossz ötletnek a próbahelyünk. Végülis egy jó thrash társaság jobb mint bármilyen magasztos, öreg gyárépület.

A felvétel elkezdődött. Kipakolásztuk a fél próbahelyet az utcára (ezek voltak a szemeteink), hogy legyen helyünk és még egy 3 éve vásárolt füstgépet is találtunk, amit soha nem használtunk. Gondoltuk ez még rátesz egy lapáttal a klip minőségére.

Dusa Tibi, a társával pont a megbeszélt időben érkezett és azonnal megtalálták az isten hátamögötti próbahelyünket. Kivárták, amíg befejeztük a pakolászást és már állítgatták is a fényeket. Egy gyors eszmecsere után, elkezdődött a forgatás. Volt egész zenekaros felvétel, volt egy-két fős felvétel, volt zenekar plusz közönség egyszeri felvétele, és egyebek. Szóval a számot előadtuk vagy 15-20-szor, mindannyiszor atomra leizzadva. Jobb volt mint egy koncert. A haverok meg úgy headbengeltek, mint bármelyik buliban. Nagyon jó volt a hangulat. Aztán ahogy közeledett az este 11 óra, abbahagytuk a munkát. Egy jó kis beszélgetés után elbúcsúztunk és innentől nekünk csak várakoznunk kellett.

Úgy 3 hét múlva megérkezett az első klip verzió. Ez magában is már tökéletesnek volt mondható, de azért mindenki beleszólt még egy kicsit, amivel finomítani lehetett a felvételt, így egy hét múlva kész volt az egész.

Mindent összevetve csak köszönetet tudunk mondani a Rendermedia-nak, hogy ilyen erővel karolja fel a nagy cégek által semmibe vett zenekarokat és segítségükkel elértük azt, hogy elkészülhetett életünk első profi klipje. Tudjuk, hogy zenénk thrash metal mivolta miatt nem fog bekerülni egyetlen tévéállomás adásába sem, de ha a youtube-on bárki számára elérhető a dolog, máris maradandót alkottunk. Köszönjük hát a segítséget és a következő klipünket is csak veletek csináljuk, ezt megígérhetem. Remélem minél előbb...
2009.10.14
Képek a klipfelvételről

Kiraktuk a klipfelvételről készített fényképsorozatot a "képek" menübe.
Fórum kivágás: 2009.10.04
Jaksa

Na pénteken egy kurva jó koncert volt!! Örülök,hogy végre a Beyond sokat játszhatott. Én úgy láttam rajtatok,hogy ti is élveztétek az egészetSajnálom a fótót azért hogy rossz lett de majd azért megnézem!A trafó mellett ez volt a legjobb Beyond koncert amin voltam!Lehetett érezni hogy a számok már nagyon egyben vannak szinte nem is voltak hibák és ez volt benne a legjobb, meg a tempó!Egy perc pihenő se volt a leggyorsabb számok és szinte szünet nélkül.Bálint is azt mondta hogy kurva jó volt! Örülök,hogy ott lehettem,és sajnálhatja ki nem!
Fórum kivágás: 2009.10.01
Zangulusd

Ugyan nem vagyok ősthrash-er de nagyon rákattantam mostanába a Beyond-ra! Grat srácok kurvajó a szövegek és a zene is. A Klipp is állat. Vissza kell hozni a thrasht! Alakulóban van nálam is egy ízig-vérig thrash banda mert megkell mutatni a mai kis divat arcoknak hogy nem a Lady Gaga és Katie Perry az igazi zene hanem az atomthrash!
Fórum kivágás: 2009.09.30
feca

Lezajlott Beregszászban 26-27-én egy kétnapos rockfesztivál. 10 fellépő. Kicsit zsúfolt volt a program. Ezekből 3 full Tribute Band, 1 félig az és a többi a saját zenéjével produkálta magát. Jó lett volna látni színpadon a Beyond-ot is... Sajnos még a húzós nevek és a kevés helyi koncertek ellenére is kevesen jöttek el. A két nap alatt kb. 400 látogató. A hely pedig bazi nagy (mondjuk Pecsa szabadtér.). De legalább aki ott volt jól érezte magát! Úgy gondoltam, hogy ezt elmondom, mert szerettem volna, ha eljöttök.

Thrash mindenkinek!
Fórum kivágás: 2009.09.27
Para

Thrasherek! Ne feledjétek, nem csak külföldi thrash zenekarok léteznek. Ha körpogózni és fejet rázni van kedvetek, Október 2-án irány a Viper Room!!!! Dantes, Zsarnok, Beyond, Overload. Ne kényeskedjetek. Ha külföldi bandákra vártok, akkor várhattok jó sokáig Nem kényes vivarajongókra van itt szükség, hanem thrasherekre, mint a basszerosunk, Roli tesója. Ő olyan thrasher, hogy amikor a tévén pr+ -t nyomja (automata csatornaléptető) és a vivához ér, inkább átáll kézi csatornaválasztásra és átlépi a vivát, hogy egy pillanatra se rontsa le az agyműködését a sok mondvacsinált "szupersztár&q uot;. No gyerekek ilyen nem sok van a világon Szóval Október 2-Viper room (Bp.XIII. Váci út 168/B)
Fórum kivágás: 2009.09.25
Para

Hívott a gyöngyösi zenepince tulajdonosa. Még nem mondott semmit, de holnap lenézek és elbeszélgetünk. Hátha lesz egy gyöngyösi bulink. Gyuszi! Gondolok rátok
2009.09.24
A Beyond szerencsésnek mondhatja magát. A Rendermedia "Klipjáték" nevű sorsolásán az a Beyond nevet húzták ki, így a zenekar kapott egy ingyenes videoklip felvételi lehetőséget. Aki szeretne egy eszméletlenül gyors izzadtságszagú, fejrázós, de mindemellett 1 osztályú képminőségben ősi elpusztíthatatlan thrash zenét nézni az megtekintheti a www.beyond.hu honlapon. A felvétel a Beyond garázsában (ez a próbahely) lett felvéve. Ha kedved támad ezután a nyakizmaidat élőben is kifárasztani, akkor mindenképpen a Viper room-ban a helyed Október 2.-án. Részletek szintén a honlapon. Körpogó gyakorlása kötelező, mert a nyaki és egyéb sérülésekre a zenekar nem vállal garanciát.

A zenekar naplója a felvételről: "A felvételre eredetileg a szokásos romos épületeket kerestük, mivel (nem értem miért) egy metálzenekarnak mindig egy ilyen hely ugrik be legelőször. Kerestünk kutattunk, de valahogy sosem tudtunk olyan helyet találni, ahova beengedtek volna. Néha az időpont egyezett valami más eseménnyel, vagy egyszerűen csak a tulaj nem engedte a felvételt. Utolsó mentsvárként a saját próbahelyünk maradt a helyszín. Gondoltuk hívunk egy-két gyöngyösi thrash arcot is, mivel a thrash igazán a fejrázásról szól. Szerencsére jöttek is egy páran, amiből egy atom koncertszerűség lett és óriási fejrázás a próbahelyen. Nagyon jól sült el a felvétel. Olyan hangulata lett, amilyet mostanában nem sok zenekar klipjén látok. Ez egy igazi szegecses, szakadt farmeres, dorkós, füstös, thrash káosz. Jó érzés volt a thrash arcok hatalmas energiájú fejrázásának látványa, jó érzés volt, hogy a thrash még mindíg él. Célunk, hogy a koncertjeinket is ez a hangulat töltse meg. Mi biztos, hogy akár egy, akár többszáz embernek is ezt az intenzitást fogjuk a színpadon nyújtani, ha törik, ha szakad." Október 2-án erre lesz lehetőség. A Viper roomban lép fel a Beyond, az Overload, a Zsarnok, és a Dantes társaságában.
Fórum kivágás: 2009.09.23
Jaksa

AZTA KURVA ÉLET!! Ennyire kibaszott jónak nem is képzeltem volna.Nagyon fasza lett a klipp!Gratulálok hozzá fiúk!!Pont olyan mint egy igazi 80 as évek beli videó.Sok headbang,kibaszott jó muzsika és odabaszós technika!Főleg hogy a kedvenc számom a lélekhullás!!Ez volt az első tippem, a Nem bűnhődsz lett volna a másik.Legyen már október 2!!!!
Fórum kivágás: 2009.09.23
Para

Kééészüljetek thesser állatok! Ma, vagy holnap készen lesz a videónk és súlyos károsodást fog szenvedni tőle az agyi állományotok. Én már láttam a videót. Az orvosom és gyóccerészem kimutatta az agyszövetek súlyos károsodását, csak úgy akut módon. Felírtak rá gyóccert, de nekem csak a thrash a gyóccer. Kidobtam a vényeket, hallgatom a lényeget... azaz a thrash-t. Ti is tegyétek ezt, ha megjön a videó. Akkor aztán kéééészüljetek az Október 2-re. Nem maradhat senki otthon!
Fórum kivágás: 2009.09.16
Para

No Jaksa! Hallgatgatom éppen a cuccot. 1988-ban azért ahogy nézem, már jócskán a technika és a dallamosság felé vittük a Beyondot, nem az atomgyors thrash felé. Én nagyon hallom a Metallica, Megadeth hatásokat. Akkoriban persze mindkettőt még thrash-nek hívták. Ma már inkább csak a slayer vonal mondható thrash-nek. Ha most vennénk fel ezeket a számokat, akkor sem érnénk el nagyobb sikereket, mivel úgy érzem, itthon a thrash és a hasonló műfajok szeretete hiányzik. Talán az 1986-os anyag mondható teljesen slayer vonalú thrash-nek (sőt még death metál is van rajta), de persze minden demónk tartalmaz egy-két atom thrash számot. Én ha tehetném a 86-os első demót venném fel újra max., de szerintem lesz annyi új nótánk (már most van vagy 6) amiket majd felveszünk inkább. Amúgy is fikáznak. Ha újravennénk egy demót, akkor aztán jönne az "öregapák nem tudnak már kitalálni semmi újat" szöveg. Szerintem nem lesz itt újravétel. Az újak sem lesznek gyengébbek a 86-os anyagnál ezt borítékolom.

Szóval a 86 az slayer, a 88 az mega-llika. Persze nem koppintás, hanem irányvonal. No, valami ilyesmit érzek
Fórum kivágás: 2009.09.15
Para

Egy hecker behatolt a szerverre, ahol a mi honlapunk is leledzik, így furcsa dolgokat láthattok egy darabig a honlapon. Kicsit szétgányolták a nagynehezen kipofozott honlapunk képét. Próbálom helyrehozni.

Érdekes volt Gyuszi egyébként a beírásod, miszerint manapság a Metálfesztiválnak mondott helyeken már nem is metálzenekarok lépnek fel. Az eldivatosodás átka hozza ezt az egészet. Metálfesztiválon úgy látszik csak csapdaklónok, punkok, hardrock zenekarok, és hasonló divatos zenék játszhatnak kizárólag. Ja és, hogy ki ne felejtsem a Tribute bamndákat. Én őket is elismerem, de hogy a metált elűzték miattuk mindenhonnan, az gáz. Ha valaki tényleg metált nyom, annak ott nincs helye. Lehet, hogy itt is rendszerváltást kell eszközölni? A sötétből fogunk támadni és elsöpörjük őket!!!

Jaksa! Sajnos tegnap a fényképgyártás miatt nem tudtam válaszolni. Remélem ma belefér Mindenesetre sikerült egy fényképet elküldenünk a hammernak így sínen vagyunk

Thrasherek, FIGYELEM! A jövő havi Hammerben Beyond interjú is lesz! Hátha ez lesz az első lépés a rendszerváltásban. Mi megteszünk mindent.
Fórum kivágás: 2009.09.09
Zoli

Elmondom hol vannak a régi thrasherek. Megvannak de csomóan közülük nincsenek benne ebben a netes világban így egyszerűen nem jut el hozzájuk az információ. A múltkor mondtam a haveroknak hogy megint van beyond és csak néztek rám hogy ne b..d meg, tényleg? Aki igazi metalos volt az megmaradt annak, aki nem az már réges régen lekopott. Hát ez van de ne adjátok fel, úgyis egyre többen leszünk
Fórum kivágás: 2009.09.09
Para

1. A régi emberek már otthon dagasztják a seggüket 3 gyerekkel és a feleségüket verik. Már Vivát néznek és azt hiszik a metál halott és csak a Tankcsapda, a Depresszió, és a Road élte túl a pusztulást, de már őket valójában az sem érdekli, mert Beyonce lett a kedvencük Beyond helyett. 2. Aki még emlékszik ránk, az azt hiszi, hogy rap-metálra álltunk át és leírt minket. Fikázik, de amúgy sem szereti már a thrash-t. Már a Slayert is fikázza valószinüleg, hogy mennyivel jobb volt az első lemezük. 3. Minket alapból fikáz mindenki, mert nem slágeres az ének és nincs benne semmi jólmegmondós odabaszós énektéma. A szimpla thrash az gagyi nekik. 4.A nézőtéren sokkal egyszerűbb ugrálni, mint headbengeleni, mert megfájdul a nyakuk. Jó nekik a jól bevált ugrálós lassú zene. Thrash kizárva. 5.Dallamos éneket akarnak, mert azt hallották a Viván, hogy az jó. Ha dallamosan énekelnénk akkor meg nem lenne thrash, csak már azt sem tudják mi a thrash. 6. sokan mondják, hogy mi nem is thrash-t játszunk már, mert megöregedtünk. Hát mi a faszt????

No én is elmondtam a magamét.
Fórum kivágás: 2009.09.08
Jaksa

Hát ha No.1 rajongó annak örülök De ilyenkor eszembe jut a kérdés! HOL VANNAK A TÖBBIEK???? Elolvastam mindent az oldalon a múltatokról, újságcikkek,interjú k,koncertbeszámolók . Régen nem ez volt, mint most!! Ott vagytok elég sok, elég nagy nevű újságban és elég jó helyeken is játszottatok, volt egy szép számú rajongótábor! Ott vagytok az első magyar thrash zenekarok között!Nem akarok elhinni hogy a Tömik a fejed még mindig sérelem legyen a régi arcoknak egy Holt lelkek és Thrash után! Vagy mi van emberek azért mert volt pár év szünet mindenki az hiszi hogy feloszlottatok?? Régóta voltak ezek a kérdések a fejemben (pontosan a pecsa óta) de akkor se tudom elképzelni hogy hol van a fülük azoknak akik 86-91 között titeket hallgattak és szerették a zenéteket?! Bocs a kisregényért, de ezt mostmár ideje volt leírnom

2009.06.23.
Thrasherek a drogmegelőzésért.A maroknyi thrasher tábor bővülni látszik. Bizonyítja ezt egy vérbeli thrash koncert is, amelyet az amerikai Fueled by Fire turnéjaként híreszteltek, ahol szerepelt még az olasz Neurasthenia és a szintén amerikai Bonded by Blood is. A koncertjeik teltházzal zárultak és bebizonyosodott, hogy magyarországon új thrash nemzedék kezd kialakulni. Ők azán falakat bontanak. Június 26-án két hazai thrash zenekar lép fel a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, ahová várják a thrasherek gyülekezését. A koncert INGYENES (!!!) lesz és a drogmegelőzési világnap keretein belül történik. 20:00-kor a Thrash Inside (www.thrashinside.hu), 21:00-kor a Beyond (www.beyond.hu) lép a színpadra. A koncert 22:00-ig tart. A Thrash Insidenak most készült el legújabb videoklipje Ghosts címmel, amit meg lehet nézni a holapjukon. A videoklip rögzítése és elkészülte közötti énekescsere miatt, a klipen nem a jelenlegi Zala Peti énekes látható, hanem a régi énekes, Dávid, de ez mit sem von le a zene értékéből. "A klip a hazai klipgyártás csúcsa, ezt garantálom" (Para). Nem akármilyen technikával észült. Le a kalappal a gárdának, aki készítette! A Beyondról (aki fellépett ezen a fent említett Fueled by Fire koncerten is, mint magyar előbanda) meg annyit, hogy két számot is videóra rögzített a koncertről (Lélekhullás, Félelem hóhérai), így végre a koncert igazi hangulatát videón is meg lehet nézni a bijondponthu-n. Ha még nem vagy thrasher, ezek után biztos, hogy az leszel és elmész drogot megelőzni és persze egy jót headbangelni a Pecsába. Ne feledd:06.26-án 20:00-kor ott a helyed és még fizetned sem kell érte, hacsak nem akarsz Beyond "Thrash" albumot venni, ami ott a zenekartól véve 1000 pengőbe kerül (1500-2000 dollár helyett). Csak szólj a buli előtt, vagy után bármelyik bandatagnak és adja a portékát. Ez a buli tényleg a drogmegelőzéséről szól, aminek a Beyond is (lásd "Nem volt még 17" című számuk) és a Thrash Inside is alapvető híve és követője.
2009.06.05
Új koncertvideó a Beyondtól.

2009 Május 27-én járt hazánkban a budapesti Trafó bár tangóban az USA Fueled by Fire, Bonded by Blood és az olasz Neurasthenia. Szerencsére a turné-management engedélyezett egy magyar zenekart is, mint előbanda. A Beyond lépett fel velük ezen az estén. Készült egy rövidke videó a Beyond egyik számáról, ami már megnézhető a Beyond honlapján.

http://www.beyond.hu

A zenekar véleménye a koncertről: "Jó volt itt fellépni. Jó volt látni a sok thrash arcot, érezni, hogy a thrash még mindig él, de minden jó mellett kicsit rossz érzés volt, hogy a közönség egy része csak akkor jött le, amikor meghallották, hogy a szinpadon már nem magyarul beszélnek. Sokan megnézték a Beyondot is és a nagy tapsok hallatán érezhettük is, hogy tetszik a zenénk, de azért velünk mégis elég távolságtartó volt a közönség viszonylag nagy hányada. Elismerés jár viszont a videón látható tomboló fejeknek, akik nem törődve a hátrahúzódó népekkel, elől nyomultak végig. Reméljük legközelebb mégjobban alakulnak a dolgok."
2009.04.03
Thrash! Az album megjelent. Furcsa dolog ez a Beyond. Ha itt olvasol róla, továbblépsz: kik ezek? Ha máshol látod a nevüket azt mondod: na, megint egy csőd banda. Ha plakátot látsz: "Thrash koncert", az vajóónmííí? Azt hiszed egy utálékos zenei tudással semmit nem bíró "egy a négyezerből" zenekarról szól a hír, és továbblépsz. Menj csak, ha végkép nem akarod megtudni mi is az igazság. Az igazság az, amit hallassz. Ehez nem kell pénz, nem kell szponzor, nem kell semmi. Ma már bármit letölthetsz "ingyé", és még csak lelkiismeretfurdalásod sincs.

Itt van ez a Beyond dolog. Látod a honlapon a hírt: "A beyond kiadott egy új albumot". Előtte és utána is ott van ezer és ezer ugyanolyan hír. Egyszerűen milliószám ad ki mindenki lemezt. Én magam nem látom át a zenekarok hatalmas hordáját. Én a Beyondban úgy érzem magam, mint egy kis borz. Nézem a világot, körülöttem egymást tiporják a zenekarok, fellengzően mutatják, milyen sokan voltak egy-egy koncertjükön, én meg nézek és bámulok. Divat-divat-divat. Keveset hallgatok új magyar zenéket, de a minap meghallgattam egy magyar válogatást. El voltam hűlve. Lehet, hogy a zenei téren nem túl járatos emberek nem is értik mit mondok, de azért elmondom: azon a lemezen senki nem játszott már a klasszikusan behangolt gitáron (E,A,D,G,H,E), mondjuk, ahogy a Beatles-ék, vagy ahogy bárki a 2000 év előtt tette. Az alap E húr már mindenkinél zsé-re volt hangolva. Én ezen döbbentem meg a legjobban. Nagyon jó döngölős témákat lehet ezzel a módszerrel írni, de hogy más módszer ne létezne? Ezt én alig tudom elhinni.

A Beyond továbbra sem hangol zsé-re, ez biztos. Nem árulunk zsákbamacskát, ez tuti. A lemez címe maga a stílusunk. A lemez bármelyik dalába bárki belehallgathat a honlapunkon. Zenei tudásunkat az ősidők óta bennünk élő zenei tudásvágy hajtja. Titokban persze sóvárgunk: bárcsak a lemez bejönne. Bárcsak sokan vennék. Szerencsére készült egy olyan klip is, amit a docleren három hét alatt 13 ezren megnéztek, (Trabant dal), de mégis amikor ugyanezt Beyond néven tettem föl, máris a nézettség a minimálisra csökkent. Tudni kéne eladni magunkat, mi meg csak zenélni tudunk. Zenélni tudunk és ez a fő. Személyes kudarcom, ha ezután mégsem próbálja senki meghallgatni mi is az a Thrash, amit ezek az atom őskövületek gyártanak, ráadásul, már mint második album (az első 1994-ben jelent meg a Poligram-nál).

A tisztelt közönség mit lát? Pop zene a tévében, elkorcsosult rock-műsorok éjfélkor, megszűnő rock koncert- és tévé sorozatok és azt hiheti bárki, hogy ez azért van, mert nincs rá igény. Az igényt az mutatja a tévében, hogy a megkérdezettek hány százaléka mit néz. Bárcsak megkérdezne valaki engem is, de nem teszi. Valahogy a megkérdezések mindig megállnak mámocskáknál, aki subri jóska lakodalmasát szereti, vagy akár a tévé által futtatott tinisztár esetében a kérdéssorozat el sem indul, hanem a kiválasztott tini alapból sztár.
2009.02.20
A Beyond zenekar örömmel értesít minden cséplőgép rajongót, hogy a 2008-ban egész éven át tartó felvételi procedúra gyümölcse 2009. Április 06-án leszakítható a rozsdás metál fájáról. Ekkor kerül ugyanis kiadásra az album a Hammer records gondozásában Thrash címmel. A minőséget Denevér stúdió szavatolja. A hír még nem jogerős, mivel a szerződés még nem köttetett meg írásban, csak szóban. Azért csak készüljetek rockkocsmák, és egyébb sötét helyek. Újságírók, faragjátok a cerkáitokat. Thrash metal rajongók: harcra fel, győzni kell! Thrash metal utálók: meneküljetek! A Beyond kór fenyegetése már közel jár hozzátok. A következő időszak egyetlen kegyetlen Beyond koncertidőpontja a thrash többi ördögeivel (Thrash Inside, Aquincum): Február 28, Bp. Viper room. A Beyond kezd 20:30-kor.

A Trabant legyen veletek!
2009.02.10
Beyond: Trabant himnusz a YouTube-on, koncert a Viper-ban.

YouTube-ra került a Beyond 2009-es Trabant himnusza. A trabant felvételekből álló video egyveleg aláfestő zenéje a Beyond Ördögi járgány (Trabi) című száma lett, ahol a bevágott videó részletek (ősi trabant reklámok, házifelvételek, baromkodások) magáról a youtube-ról lettek kivágva és összekeverve. Ha valakinek élőben támadna kedve a számot üvölteni, csak jöjjön el Budapesti koncertre 2009.Február 28-án a Viper room-ba (XIII. Váci út 168/B a), ahol a Beyond mellett fellép még a Thrash inside (http://www.myspace.com/thrashinside) és az Aquincum (http://aquincum.extra.hu/) is, akik szintén a cséplőmetált brutalizálják magas szinten. Közös megegyezéssel a Beyond lesz a kezdő zenekar 20:30-kor. A belépő áráról még nincs infó.

Ha a trabant dalon kívül a többi Beyond szám is érdekelne bárkit, akkor a http://www.beyond.hu oldalon betanulhatja a többi refrénszöveget is, ott ugyanis majdnem az összes új lemezes szám egy-egy részlete megtalálható már. Telkókat elő, dátumot megjegyez! Jöjjetek, lássatok, és ne győzzetek másnap józanodni!
2009.01.29.
A cséplőgépek új forradalma
Közelednek a langyosabb időszakok, így a cséplőgépek olajozását, rozsdátlanítását megkezdték a szakemberek. A cséplőgépeken természetesen ezúttal nem a mezőgazdasági berendezéseket, hanem azt az őrült gyors cséplő metál irányzatot értem, amit gyakran thrash metálnak is szoktak becézgetni. A thrash metal hallatán igen sok ember égnekálló hajjal gyors menekülésbe kezd hiszen "ki az az ember, aki képes ezeket a hosszúhajú huligánokat egyáltalán meghallgatni?". "Senki."-gondolják sokan. Mégis úgy tünik a messzi USA-ban ismét virágkora kezdődött eme réteg újbóli előbukkanásának. Olyanok a thrasher-ek, mint a gombák. A semmiből is előbukkannak egy kis tápanyagot kapva. Talán a legjellemzőbb példa erre a "Bonded by Blood" lehet, akik közel 18 éves átlagkoruk ellenére nem általlottak ősi old-school thrash zenét játszani. (www.myspace.com/bondedbyblood) Aki hallott már ilyen régi thrash zenét, az hallhatja, hogy ezek aztán nem újítottak semmit, csak nyomják a thrash-t, ahogy kell. A virágkor behálózásának hazánkba eddig egy tenger szabott határt, de most, hogy itthon az öreg motorosok felélénkültek (BEDLAM, BEYOND) és a fiatal tehetségek kedvet kaptak thrash-elni (THRASH INSIDE (www.myspace.com/thrashinside), ARCHAIC (www.archaic.hu)), már itt is eljött a lehetőségek ideje. Én, mivel tagja vagyok a Beyond-nak, természetesen most a Beyondot emelném ki a többi (atom jó) csapat közül. A Beyond 13 számos mester CD-je ugyanis01.18-án elfogadásra került, így a Denevérstúdióban eltöltött majdnem egy éve végetért és a zenekar kezébe került végleges formájában. Mi a Beyonddal nagy reményeket fűzünk az anyaghoz, mivel ez az egy év teljes odaadással és a legkisebb hibák kiszűrésével telt el. Úgymond próbáltunk a tökéletességre törekedni. Nem elégedtünk meg a Bonded by Blood oldschool thrash műfajával. Teljesen újszerű, mindenki által érthető zenét kívántunk létrehozni, úgy, hogy persze mindez a thrash kőkemény alapjain egyensúlyozzon. A két mintaszám még most is meghallgatható a http://www.beyond.hu
oldalon és egy szerencsés videoátalakítási módszernek köszönhetően a 3 koncertvideo, ami szintén az új lemez hangzóanyagát tartalmazza új, élesebb, nézhetőbb formába került a napokban úgy, hogy a kockázott pixelek kikerültek a felvételből. Továbbra is ottmaradtak az 1995-ös és 1986-os videofelvételek is bizonyítván, hogy ha a zene nem is annyira, de az arcok igenis oldszkúlok. Hallgassátok hát és várjátok a lemezt.
2009.01.16
Öreg motor kétszázzal jár

Régen volt már 1987. Akkoriban még máshogy nézett ki a zenei világ. Nem volt még kishazánkban többezer zenekar, nem voltak hatalmas csúcstechnikás stúdiók a halandó számára is elérhető módon. Az utcákon gyakran hajbakaptak a rockerek és a popperek, a Depech-esek és a Cure-osok. Akkoriban az élelmiszerboltokban mindenből csak egyfélét lehetett kapni, de az legalább mérgezőanyagoktól mentes és finom volt.

No ebben a világban már létezett egy perifériára zavart kis népréteg, akiket akkoriban rockereknek, thrasher-eknek, metálosoknak és csöveseknek hívtak. Ez volt a Slayer, Anthrax, Metallica időszaka. Itt jött létre ez az ősi Beyond nevű zenekar, akik akkoriban hónuk alatt a hangszereikkel, busszal mentek Budapestre szerencsét próbálni egy thrash-fesztiválra Csepelen. Ez volt az első eset, hogy nagyobb koncertet adhattak és az ott lévő közönség azonnal megszerette őket. Jó időszak volt ez nekik, még akkor is, ha 8km-t kellett hazáig gyalogolniuk aznap hazafelé hangszereikkel megpakolva. Akkoriban jó helyen voltak jó időben. Több mint 20 évnek kellett eltelni, ahoz hogy egy abból az időből származó videót a neten is be tudjanak mutatni. Szerencsére a mai technikával alá lehetett vágni ugyanannak a számnak az 1987-es kazettás magnóval felvett demó anyagát, miáltal a hallgathatatlan felvétel új életet nyert. Igaz, a felvétel nem olyan, mint amit ma vettek fel egy szuperstúdióban, de igen jól visszaadja az akkori kor szegényes minőségét. Ugyanígy sikerült új életet adni egy 1991-es és két 1994-es videónak is.

Ezek a videók most mindenki számára elérhetők az alábbi helyen:

www.beyond.hu

Ugyanitt természetesen még most is megtalálható két mintaszám az új albumukról, amiből most készül a mester CD a kiadók részére és szintén erről az új alumról sikerült összemontírozni három koncertvideót is.
2008.12.10
A Beyond a honlapjára helyezte 3 régi számának koncertklipjét. A felvételeken a most készülő lemezük előzetes hanganyaga hallható az eredeti koncertzaj hozzákeverésével és az eredeti koncertfelvételekkel. A lemez a Denevérstúdióban jelenleg is a keverés és a mastering fázisában van, de várhatóan december végére véglegesnek lesz mondható mind a 13 szám és indulhat a kiadók keresése. Ha van kedvetek, előzetesként hallgassatok bele: A zenekar szívesen válaszol minden érdeklődő levelére.
2007.10.25.
Metál vasárnap az Avalonban November 18-án 3 banda
Három banda, november 18-án végre valóban irigylésre méltó környezetben és technikával fog fellépni egy vadi új helyen, Budapesten. Az Avalon club ad ugyanis teret egy metál vasárnap elnevezésű estnek. A Beyond, a Thrash inside és az Archaic kapott lehetőséget a klub életének első hónapjában arra, hogy egy igazi nagy thrash estet adjanak. Ne fájjon a fejetek egy esetleges nehezen induló hétfő miatt (a koncert ugyanis vasárnap lesz). Ha valaki szereti a Slayer, a Machine head stílusú zenéket illetve, a hardcore villámsújtásokat, és a thrash fénysebességet, annak igenis ki kell aludnia magát vasárnapra, hogy hétfőn még ha nem is frissen, de biztosan kellemesen elfáradva ébredjen megfelelő nyakfájások kíséretében. Így hárman már játszottak együtt és mondhatom, nem véletlenül jöttek ismét össze. Az Archaic olyan technikásan nyomja a nehezebbnél nehezebb thrash riffeket, hogy le a kalappal. Nem sok együttes mondhatja el magáról ezt a zenei tudást. A Thrash inside egy-egy számában több a téma, mint néhány zenekar teljes lemezén. És milyen riffek! Fülbemászó hardcore thrash zúzásuk valószínüleg az egyik legígéretesebb induló zenekar hírébe fogja őket sodorni hamarosan és persze ez csak jobb és jobb lesz mindig. A Beyond már régi banda, de az új generáció még nem hallhatott róluk. Ez év februárja óta tértek ismét vissza a sátáni erőkhöz és kb. egy hónapja mondják magukat thrash ördögöknek. Ők így vélekednek: "Preciziós gépezet vagyunk. Letúrjuk azt, ami az utunkba kerül. Thrash ördögi teremtmények táplálják lelkünket és mi soha nem állunk meg senki kedvéért." Ők hárman azok tehát, akiknek koncertjein tátott szájakat és döbbent arcokat lehet felfedezni a közönség köreiben, nem értve, hogy ilyen zenekarok, miért mindíg csak a kis klubbokban játszanak. Ha persze ez a sok tátott száj becsukódik, akkor beindul a pörgés és minden megy a maga útján, ahogy kell. Hát igen. Az Avalon már nem egy kis klub, nem igénytelen, nem elhagyatott. Ha nagyon sokan kedvet kapnak egy hatalmas thrash/hardcore/metál estére, akkor számíthatunk egy fergetegesen őrjítően jó bulira.Természetesen mindhárom zenekarnak van honlapja, ahol bele is lehet hallgatni a zenékbe. Menjetek a honlapokra és megértitek miről is beszélek. www.archaic.hu --- www.myspace.com/thrashinside --- www.beyond.hu
2007.04.5.
BEYOND+MORFIUM: FERGETEGES THRASH EST Pesten.
Hosszú idők óta nem játszott a BEYOND Budapesten, de most megkaptuk a lehetőséget a nyitásra. A BEYOND és a MORFIUM fog együtt játszani egy "FERGETEGES THRASH EST"-en. Igaz, a hely kicsi, de sok jó ember kis helyen is elfér. Az időpont: 2007.Április.06 (19:30) Hely: Óborozó, (VI. Ó utca 37) Belépő: egy sör ára (300Ft) Mindenkit várunk.01.végén már több szám is letölthető lesz új anyagunkból a >>> www.beyond.hu <<< weboldalon. Már csak az ének és a dobfelvétel van hátra. Addig is ízelítő: http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_alomszellem.mp3 Hosszú inro. Várd ki a számot!!!
2007.04.5.
Már kapható a B E Y O N D CD!!!!!
Menjetek a www.beyond.hu-ra és vegyétek meg a Beyond legújabb 11 számos CD-jét. Minden számba bele tudtok hallgatni a honlapon és szavazhattok is a videoklipgyanús számra. Beyond
2007.04.5.
Beyond Demó 1991-ből és 1988-ból
Régi demóanyagunk került a honlapunkra: Minták: Demo 1991 (End Of Civilization): I'm dead http://www.beyond.hu/mp3/endofcivilization/beyond_imdead.mp3 Demo 1988 (With Crazy Eyes): Nightmare in future http://www.beyond.hu/mp3/withcrazyeyes/beyond_nightmareinfuture.wma A többi szám: www.beyond.hu Koncert: BEYOND és a MORFIUM fog együtt játszani egy "FERGETEGES THRASH EST"-en. Az időpont: 2007.Április.06 (19:30) Hely: Óborozó, (Budapest, VI. Ó utca 37) Belépő: egy sör ára (300Ft) :)
2007.02.23.
Elkészült a Beyond új "Holt lelkek" album anyaga
Elkészült a Beyond új "Holt lelkek" albumának teljes alapanyaga. 11 valódi thrash számba lehet belehallgatni a honlapon. Kiadó jelenleg kerestetik. Mellékelem néhány számunk linkjét: Eltörheted szárnyaim http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_eltorhetedszarnyaim.mp3 Holtak tengere http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_holtaktengere.mp3 Szent te is adakozz http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_szentteisadakozz.mp3 Minden elrendeltetett http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_mindenelrendeltetett.mp3 Mind a 11 számba bele lehet hallgatni. Ha érdekel, menj a http://www.beyond.hu -ra és kattints a zenék menüpontra. Ott a szövegeket is meg tudod nézni. Ha te kiadó, fesztivál/koncertszervező, újságíró vagy, vedd fel velünk a kapcsolatot! parajdi@beyond.hu Minden érdekel. Szeretnénk ott lenni minden fesztiválon és minél több klubkoncerten. A Morfium zenekarral közösen, szoktunk "Fergeteges thrash est"-eket adni. Szeretnénk hivatalosan kiadni az anyagot. Szóval, keress!!! Ha zenerajongó vagy és kedved van, szavazz a honlapunkon arra, hogy melyik szám legyen a videoklipünk zenéje. Már van elképzelésünk, de érdekel a véleményetek. Koncert: BEYOND és a MORFIUM fog együtt játszani egy "FERGETEGES THRASH EST"-en. Az időpont: 2007.Április.06 (19:30) Hely: Óborozó, (Budapest, VI. Ó utca 37) Belépő: egy sör ára (300Ft)
Túlvilági üdvözlettel: BEYOND2007.01.24.
Új CD készült
Hallgasd meg a Beyond MP3 részénél! Igazi Thrash!!! Mehetsz a honlapunkra is. Ott a szövegeket is megtalálod: www.beyond.hu katt a zene menüpontra!
2007.01.15.
Beyond: A Holt lelkek album majdnem kész
A Holt lelkek albumhoz 7 szám a 11-ből fel lett énekelve. A hátralévő 4 szám énekét szerdáig (2007.01.17) felvesszük. Utána már csak a dobfelvétel van hátra. Ez kb. még két hét. Nagyon NAGYON!!! ütős és egyedi lesz az anyag. Igazi thrash. Mindenkinek ajánlom. Számrészletek ezen a honlapon is lesznek természetesen.
2006.12.29.
Új dalok januárban a Beyondtól
Januárban sok_sok új dallal árasztjuk el a honlapunkat és a MyMusic_ot is. Addig is az első "prototipusa" meghallgatható az alábbi linken: http://www.beyond.hu/mp3/holtlelkek/beyond_alomszellem.mp3 A honlap: http://www.beyond.hu/ Hosszú intro!!! Várd ki a számot!!!
2006.07.12.
Beyond zenekar: visszatérés thrash földre?
Ősi Thrash rajongók figyelem! A BEYOND a honlapjára helyezte két 20 éve megírt thrash alkotását videón. A „War of the good and the bad” és a „Steps of death” ez a két szám és a Hanyi-parti fesztiválon játtszották el a napokban (2006.07.08). Ugyanezen a fesztiválon vették fel a Sávét nyomok... című új számukat is, amelynek videója szintén letölthető. A felvételek a színpadon készültek és a minőség nem a legkiválóbb, de betekintést nyújt a zenekar szinpadon végzett munkájába. A hibázások sem lettek korrigálva az életszerűség megőrzése érdekében. Az anyag modemes internetre van kiélezve, azaz mindegyik gyorsan letölthető. A mostanában lejátszott koncertek tapasztalatait figyelembevéve a banda várhatóan ismét thrash irányba indul és szeptemberre új demót ígér. Szavazataitokkal segíthetitek a zenekart az útkeresésben, amit a honlapon szintén névtelenül megtehettek. www.beyond.hu
2006.01.25.
A gyöngyösi Beyond ismét beindult.
A thrash-rock zenekarnak elkészült új lemezanyaguk demója, amely 11 számot tartalmaz. Mindez megtalálható az újonnan (novemberben) létrehozott honlapjukon. Ezidáig csak számrészletek voltak elérhetők, de most karácsony előtt az összes szám teljes hosszban letölthetővé vált. A honlap címe: www.beyond.hu. Ha nem bírjod a sokkoló zenéket ne hallgass bele az első számba (honlap főoldalálak bal szélén), mert olyan meglepetésben lesz részed, hogy azt nem könnyen hevered ki. A honlapon megnézheted a néhány éve készült videoklipjüket, amin halálra nevetheted magad. Ennek Gyere a stégre a címme. Ez a dal egy régebbi anyagból lett kiragadva, amit soha nem hoztak nyilvánosságra. Egy regényt is találsz a honlapon, ami Stephen King stílusban íródott. A képgalériában igazi csemege az Action/Beyond turnén készült képsorozat. A zenekar koncertezni szeretne, ezért várják és keresik az ajánlatokat. Természetesen lemezkiadó is kerestetik. E-mail: parajdi@beyond.hu Honlap: www.beyond.hu"