A BÉRDONOR ALBUM ELKÉSZÜLT: ---> Töltsétek le
    

BEYOND
Műfaj: Thrash
Alakulás: 1985
Ország: Magyar
Város: Budapest

Koncertszervezés:

LOGO
FACEBOOK


Tagok (ABC sorrendben):
2016.11.20-tól
Bencze Gyula - basszus
Kozma Zoltán - dob
Parajdi Tamás - Ének, gitár
Zavarkó András - gitár
Zavarkó László (R.I.P.) - dob

Rendermedia!!!

 


VÁRHATÓ KONCERTJEINK:Bérdonor lemez megjelenés/3 videoklip-2018.10.27
A BÉRDONOR ALBUM ELKÉSZÜLT: ---> Töltsétek le


A három videoklip:

Hallgassátok sok szeretettel
Felvétel: 2017
Hely: Beyond próbaterme
Recording: Para
Mixing/mastering: Para (végülis mégsem Dandó Zoli keverte, mint ahogy alul írtuk, mert olyan sokat változtattunk rajta, hogy lehetetlen volt egyeztetni időpontokat)
Megjelenés: 2018.10.27
Kiadó: magán

Beyond:
Kozma Zoltán:drums,
Zavarkó "Babu" András:guitar,
Bencze Gyula:bass,
Parajdi "Para" Tamás:vocals/guitar
Címük: "Az ördög megvár", "Vodkabáró" és a "Ne légy áldozat"
Videófelvétel: Az ördög megvár, Vodkabáró-Fidó / Ne légy áldozat - Ildikó

Bejegyzés: 2018.10.27 - Para


Itt a negyedik: Nervosa-Beyond-S8 klub-2017.08.09


Ez a negyedik, de az első nagyszabású bulink és mondhatom kitettünk magunkért.

Igen pozitív élmény fogadott az S8 bejárata előtt. Egy viszonylag nagy tömeg gyülekezett a helyszínen, ami régen elfeledett jó érzéseket hozott vissza bennem, és emlékeztetett a régi szép Ganz művházas, Lyuk-as időkre. Tehát sokan lesznek.

Sok ismerőssel összefutottam, sőt, még Gyöngyösiek is voltak a helyszínen. Éreztem, lesz itt valami jó. A Nucleanus játszott, amikor odaértem. Sajnos kissé izgulós fajta vagyok, így az öltözőbe mentem mindenféle pótcselekvések végzése miatt. Vezetékeket pakolásztam és hangoltam. Közben a Zinfield zenekart hallottam kintről akik modern népdalmetalt jatszottak. A hőség a tetőfokára hágott. Fogyott az oxigén. Amikor a mi színpadi beállásunkra került a sor, a levegőtlenség miatt már több liter víz lefolyt rólam és még el sem kezdtük.

A beállást követően, ami viszonylag határozott és gyors volt, már nem mentünk le a színpadról. Babunak a vezetékgondjai ellenére behívtuk az embereket és a húrok közé csaptunk. Félő volt, hogy néha elhallgat majd Babu gitárja, de nem így történt szerencsére. Sokan voltak, bár ezt a front fények miatt mi alig láttuk. Úgy játszottunk, ahogy csak tőlünk tellett. Örültünk a sok embernek és nem hibáztunk. Szerencsére még két régi számot is elő tudtunk adni. Az Innom kell és a Vision-on kívül csak az új, készülőben lévő lemezünk számait adtuk elő. Ígérjük, hogy nemsokára több régi számot is betanulunk.

Sok helyről azt hallottam vissza, hogy rossz volt a hangzás és nagyon meleg volt. Az utóbbit visszaigazolom, de az előbbi nekünk nem tünt fel. Mi jól éreztük magunkat.

Úgy érzem a banda nem szégyenkezhet a Nervosa előtt. A 2017-es év nagyon jól kezdődött számunkra. Lassan, de biztosan egyre nagyobb azoknak a száma, akik a Beyond-ra potenciális koncert-zenekarként tekintenek. Akik tényleg így látják, szóljanak a közelükben lévő rock-kocsmának, hogy hívjanak minket. Esélyesen maradandó élményt fogunk nyújtani a helyieknek. Koncertre fel!

Bejegyzés: 2017.08.18 - Para


Harmadik koncertünk: Gyöngyös, Randevú Bár 2017.06.30

Már a harmadik koncertnél járunk az újjáéledő bandával. Egyre lazábban nyomjuk a bulikat. Pár koncert és már oda sem figyelünk mit kell fogni a gitáron, hol vannak ritmusváltások, mi is a szöveg. Minden automatikusan menni fog.
Jó volt Gyöngyösre érkezni, hiszen ott nőttem fel, oda köt a múltam (Para). Jó volt a sok régi ismerőssel összefutni. Mindezek ellenére egyikünk sem ismerte a Randevú Bárt. Minden zenekar utálja az emeleti bulikat a lépcsőn cipekedés miatt, de most sokan segítettek, így gyorsan ment. A terem nagyobb volt mint gondoltam, de olyan volt, mintha egy nappaliban játszanánk. Megnézheted az itt készült videón. Jó kis koncert volt, jó helyen, jó embereknek. Sokat röhögtünk, jó volt a hangulat. Még az sem rontotta el a kedvünket, hogy végig szakadt az eső, ami a kipakoláskor volt egy kicsit kellemetlen. A végén csak a szépre emlékezünk úgyis. Összehasonlításként beraktuk az első koncertünk utolsó számát is. Az is jó koncert volt a rocktogonban.

Bejegyzés: 2017.07.15 - Para


ÉLÜNK!

Már nem tudjuk titkolni, hogy ismét él a zenekar. (Még nem a végső hangzás - I Keep the Secret - részlet - Baranyi Petya képeivel) - Igaz nem is akarjuk:)

Bejegyzés: 2017.06.21 - Para


I'll Send You to Hell - Videoklip - Para

Elkészült első videoklipünk az új felállásban. Budapesten, a Rocktogonban készült a felvétel egyszerű telefonokkal. Ez az első előzetese az új lemezünknek, a "No More Empty Heads"-nek, amelyet jelenleg Zolika Dandó kever, és masterel. Az alábbi nóta hanganyaga még nem a lemezről van berakva a kliphez, ez csak egy ízelítő, és nem olyan fincsi mint amilyen a végeredmény lesz, ezért fűszerezve lesz még majd keményen :) Hallgassátok, osszátok, terjesszétek! A szám címe: I'll Send You to Hell.
Video: I.Bakóczi, Magno

Bejegyzés: 2017.06.14


Tudományos találkozó Farmoson Dolák-Saly-val - Para

2017.06.11-én keverés és masterelés után mesterünk Dandó Zoli megmutatta, hogy hogyan lehetne még mainstream-ebbé tenni az új No More Empty Heads c. thrash metál lemezünket, aki egyébként az új lemezünk keverését és masterelését magára vállalata! Aki szintén jóváhagyta a minőséget, az Dolák-Saly Róbert és Tibor Lipták, egy szürreális kerti party keretében Farmoson! HAMAROSAN - NO MORE EMPTY HEADS - 2017 - AZ ÚJ BEYOND LEMEZ elérhető a koncertjeinken! A képen azért nem látszom , mert valakinek fényképezni is kellett - Gyula Bencze, valamint Babu lába a fényképen mindent elárul - Sodródunk az árral! Nem baj szerintünk!

Egy kis FaceBook fórum:
*Dolák-Saly Róbert: A kezemmel diszkréten jelzem, hogy 4 perc, és kipukkadok.
*Zolika Dandó: én épp egy p mollt fogok
*Gyula Bencze: Én P dúrnak néztem, de a kisujj fogta be a mollt, azt meg csak a Dolák láthatta
*Para: A bal alsó lénynek meg ferde az arca. A ferde arcú lénynek azért ferde az arca, mert kutya lóg a fülén, csak a fotó készítője ezt nem akarta kimutatni. A kutyakimutatás amúgy is egészségkárosító.
*Nagyidai Henrik ˇ 2 közös ismerős - Boborjan a Thrash Metalista...
*Bóna Petra Én azt hiszem Babu mindenkit megfenyített, hogyha egy kép is készül róla, akkor irgum-burgum.
*Arpad Kisduda: Ismeritek Lipták Tibit ti is? :)) Kicsi a világBejegyzés: 2017.06.14


Beyond a Nervosa előtt 2017.08.09-én az S8-ban - Para

Nagy örömmel jelentjük be, hogy egy brazíliai hölgy tagokból álló atom zúzós thrash banda előtt játszunk 08.09-én az S8-ban (Bp. 14. ker Kerepesi út 26). Ezúton is köszönjük a meghívást. Mi leszünk közvetlenül a Nervosa előtt, így nincs esély arra, hogy lazán, öregesen toljuk le a bulit. 21:00 órakor kezdünk. Fel fogjuk szántani a terepet, hogy aztán a Nervosa már egy előkészített talajon taposhasson. A szántást nem traktorral tervezzük, hanem veletek, a meghajtó motor pedig mi leszünk a zenénkkel. Már csak annyi kell, hogy ott legyetek. Minden thrasher kedves ember, így aki még nem thrash rajongó, az se féljen, mindenkit szeretettel fogadunk. Ha álldogál, ha csak nézelődik, az sem baj. MOSH PIT-et akarunk látni azonban az ősi thrasherektől. Forogjon velünk a világ pörögjön az áradat. Mi nem akarjuk hallani magunkat a színpadon, csak az ovációt. Az álló nép vegye csak fel az egészet a telefonjával. Olyan klipet csinálunk belőle, hogy ti sem hiszitek el.

Bejegyzés: 2017.06.01

Első koncertünk

Itt egy teljes koncertvideó a 2017.04.15-i első koncertünkről a Rocktogonból. A koncert életet adott nekünk! Nincs megállás.

Az első! Több ilyen nem lesz! Meghatározó, fontos és nagyon fontos! Azt jelenti, hogy valaminek a kezdete. Ez volt az első bulink.
2016 szeptemberében nem is sejtettem (Para), hogy nem telik el egy év és ismét zenélni fogunk. Pedig november 20-án már az első számunkat próbáltuk sikerrel Budapesten. Szóval 2016 November 20 a Beyond újjászületésének időpontja. Immár budapesti banda lettünk, mert már csak Babu gyöngyösi.
A koncertre úgy indultunk, mintha semmi nem változott volna. Gyuszi és Zoli már gyakorlott koncertezők voltak a Thrash Inside-dal (most New Inside). Mögöttem és Babu mögött is állt már nagymennyiségű koncerttapasztalat. És valóban, minden olajozottan működött. Pillanatok alatt beálltunk, a Rocktogon hangtechnikusa tökéletes hozzáértéssel dolgozott és nagyon jó hangzást állított be. Az izgatottság miatt igazából én csak a saját bulinkra tudtam gondolni, a többi zenekart sajnos így nem is tudtam megnézni.
Pont a koncertünk időpontjában mellettünk, az Oktogon-on volt egy több ezer fős tüntetés, ami valószínüleg nem tett jót a közönségszámnak, de nagyon jól éreztük magunkat és a kisebb létszámú közönség szerencsére kinyilvánította tetszését. Örülök, hogy itt lehettünk, örülök, hogy ismét játszhatunk!
Bejegyzés: 2017.04.20

Második koncertünk

A második bulink olyan volt, mintha hazamentünk volna, hiszen Farmoson már játszottunk 2009-ben. Nem csalódtunk. A koncert nagyon jó volt. A hangtechnika tökéletesre sikeredett. Köszönet érte. Arról a technika nem tehet, hogy a terem úgy zengett, minha egy hatalmas templomban lennénk. A többi zenekart is alig lehetett érteni, a jó hangzás ellenére, így gondolom a miénk is hasonló volt. Én mindenesetre nagy koncerten éreztem magam, hiszen a színpadon nagyon jó volt a hangzás. A lassú számunk, az I won't Blame You pedig sosem sikerült ilyen jól. Úgy érzem van még bennünk olyan, ami ki tud jönni (és nem a WC-re gondolok :) )
Gyuszi Anyukájának Lasagne-ja most is a legjobb a világon. Szívesen jövünk többször is. Köszönet a közönségnek is. Jók voltatok!Bejegyzés: 2017.04.30


Keverés, mastering elfogadás -Para

Végre sikerült a lemezünk végső hangzásának kialakítása. Dandó Zoli profi munkát végzett és az első számunkat úgy kikeverte, hogy leesett az állunk. Zoli, most elkezdi a többi szám összepakolását is, ami egy-két hetet vesz majd igénybe.

Néhány basszustémát kell még feljátszani. Egy-két nap alatt lezavarja majd Gyuszi miután az összes többi szám kikeverésre került.

Nagy az öröm, várjuk az albumot, várjuk a koncerteket, várjuk a közönséget.
Sajnos Babu gitárja egy kis balesetet szenvedett az aznapi próbán. Na jó ne szépítsük: szarrá tört. Pedig egy hétig pakolta össze mindenféle régi gitár maradványokból. Én is megnéztem, tök jó gitár lehetett volna. Fel a fejjel Babu. Hátha össze lehet még csavarozni.

Bejegyzés: 2017.05.14


Próbák -Para
Az életünk ismét felpezsdült, amióta beindítottuk a zenekari próbákat. A próbahely nagyon messze van mindenki otthonától, de nem bánjuk. Mindannyian szívesen megtesszük ezt a hosszú utat a zeneiség érdekében. Mindig örömmel találkozunk a próbahely előtt. Az első pár hónapban a próbák csak a tanulásról szóltak nagy mennyiségű ökörködéssel fűszerezve. Megtanultuk az új lemez összes számát. Ezután már szerencsére két koncertre is készülnünk kellett. Most még három koncert van kilátásban, ami nagyon jó eredmény. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de a kezdet nagyon jól sikerült. Itt az első próba első száma videóra véve:


Bejegyzés: 2017.05.15

Beyond: újratöltött fegyverek

Az új bandával végre visszatértünk. 2012 óta szart sem adtunk nektek. Most visszatértünk és már dolgozunk az új albumunkon.

Tagok 2016.11.20-tól (ABC correndben):
Bencze Gyula - basszus
Kozma Zoltán - dob
Parajdi Tamás - Ének, gitár
Zavarkó András - gitár

Thrash forever!

Bejegyzés: 2016.11.20


Még több régi hír...
Tagok  

Kapcsolat   

MP3... Thrash CD... Bót
(FLASH PLAYER LETÖLTÉS)

 

    


EXTRÁK:
RockTV
BULINAPLÓ
HÍR ARCHÍVUM
PLAKÁT
RÉGI JEGY
RÉGI TÖRTÉNETEK

  


RÉGISÉGEK: